Otvoren Muzički biennale za velike malene

Muzički biennale za velike malene s krenuo je ovaj ponedjeljak, a u Centru za kulturu i informacije Maksimir započeo je program “Glazba u mom kvartu”. Radi se o programu koji uključuje moderirane, interaktivne i zabavne koncerte suvremene glazbe za velike malene.

Ana Batinica na flauti i Aleksandar Jakopanec na violi i električnoj gitari održali su sjajan koncert u suorganizaciji s Hrvatskom glazbenom mladeži i zabavili djecu koja su se u velikom broju okupila na koncertu.

Ovaj odlični duo nastupit će još u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad 18. veljače, Centru Za kulturu Trešnjevka CeKaTe 26. veljače i u Kulturnom centru Peščenica KNAP 1. ožujka.
Svi koncerti počinju u 13 sati.

muzicki-biennale-1

Muzički biennale Zagreb će u travnju ove godine otvoriti svoje jubilarno 30. izdanje, a ususret samom festivalu održat će se oko 15 radionica, različiti koncerti i predstave, koje će obuhvatiti oko 4000 djece diljem Zagreba.

Osim programa “Glazba u mom kvartu”, u veljači i ožujku će se održati interaktivne radionice po školama grada Zagreba pod nazivom “Glazba, prostor, ja” koje vodi Lucija Stanojević.

Body percussion radionice za male udaraljkaše pod vodstvom Josipa Konfica će se održati 3., 5. i 7. travnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Dječja lutkarska predstava “Žabica kraljica” skladateljice Sare Glojnarić održat će se također 3., 5., 7. i 10. travnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka pod redateljskom palicom Renea Medvešeka.

muzicki-biennale-2

Od 1961. godine Muzički biennale Zagreb je najaktivniji i najvažniji festival u Hrvatskoj, u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. U travnju svake neparne godine, Zagreb se na 10 dana transformira u kulturni centar kojem gravitiraju ljubitelji umjetnosti i suvremene glazbe šire regije i Europe.

muzicki-biennale-3

Festivalski program sastoji se od koncerata simfonijskih orkestara i komornih ansambala, projekata eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, jazza, elektronske i alternativne glazbe. MBZ generira novo, potencira rizike i eksperimente, iznalazi nove forme prikazivanja kao i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala – kako s publikom tako i sa samim umjetnicima.

Programski fokus 30. muzičkog biennala Zagreb tema je “Grad i glazba”, a održat će se od 6. do 13. travnja ove godine.

muzicki-biennale-4

Prezentacija i kreacija glazbe u suodnosu s pojmom grada otvara festival i prema mnogobrojnim poljima srodnih (multimedijalne umjetnosti poput, tonski inženjering, akustika i sl.) ili manje srodnih disciplina (urbanizam, arhitektura, filozofija, sociologija).

muzicki-biennale-5