Radionice “Obitelj bez stresa”

Projekt “Obitelj bez stresa” koji provode udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva pokrenut je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Cilj projekta je pridonijeti jačanju obiteljske otpornosti pružanjem podrške roditeljima pri nošenju s izazovima roditeljstva na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke županije.Jer biti roditelj u današnje vrijeme je veliki izazov.

Dugo radno vrijeme, razne dječje aktivnosti, kućanski poslovi i obiteljske obaveze ne ostavljaju roditeljima priliku za odmorom.

Sve to dovodi do konstantnog stresa koji vrlo često negativno utječe na psiho-fizičko zdravlje roditelja i odnose u obitelji. Pandemija i potres još su dodatno potencirali taj stres.

A kako bi radionice učinili dostupnima što većem broju roditelja, one su online i besplatne.

Na radionicama polaznici će saznati:
Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život.
Obiteljski sastanak kao temelj zdravih odnosa.
Kako bolje odrediti prioritete.
Kako naći vrijeme za sebe i kako ono pridonosi smanjenju stresa.
Koje su to moje potrebe kao roditelja i osobe, te kako ih mogu zadovoljiti.
Metode kontrole stresa i straha.
Koje su to dječje potrebe u vrijeme kriznih situacija i kako adekvatno na njih reagirati.
Kako pružiti djetetu adekvatnu pomoć i potporu u kriznim situacijama.
Zašto je važno reći NE i kako to utječe na kvalitetu života.

Sljedeća radionica će se održati 24.1. od 18 sati.

Za sve dodatne informacije i prijave na radionice roditelji se mogu javiti na mail najsretnijabeba@gmail.com

Voditeljice besplatnih radionica:
Iva Brčić, mag.soc/phil.,The Happiest Baby edukatorica, trenerica u radu s asocijativnim kartama koja već godinama provodi razne edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani trener Neurolingvističkog programiranja, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju.