Radionice o bilju u Art parku

Art park po prvi puta organizira radionice i predavanja u suradnji s Dnevnom dozom biljaka.

Umjetnički projekt Art park sredinom lipnja je započeo sa djelovanjem na svojoj novoj lokaciji – parku Ribnjak pružajući posjetiteljima svakodnevno mjesto za opuštanje i druženje.

Uz standardni program koji nudi za svakog ponešto, u Art parku će se održati i tri radionice posvećene najcool živim bićima – biljkama i to uz podršku Floraarta koji itekako znaju sve o tome.

name-plants-3

Predavanja i radionice će voditi, svima već dobro poznati, duo Dnevna doza biljaka koji čine Tomislav Štrkalj i Leon Božić.

O svom radu kažu: “Dvojica smo zaljubljenika u zelenilo s ciljem razbijanja stereotipa o biljkama kao hobiju starih gospođa. Misija nam je pokazati urbanoj, mladoj ekipi koliko su biljke stvarno kul, zabavne i dinamične te da ih se ne treba bojati – čak niti mesožderki.”

name-plants-2

Prva radionica posvećena biljkama mesožderkama je na rasporedu 9. srpnja s početkom u 19 sati, a prethodit će joj kratko uvodno predavanje na koje su svi pozvani dok je za radionice potrebno poslati prijavu na dnevnadozabiljaka@gmail.com.

Druga radionica je na rasporedu 20. srpnja i uvest će nas u svijet izrade jednostavnog tropskog terarija dok će termin za treću biti objavljen naknadno.

Nova lokacija se za projekt koji je protekle tri godine svojim djelovanjem i programom obilježio nekoć potpuno zapušteni parkić kod Tomićeve ulice, pokazala kao pun pogodak.

Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku, postala je nova kreativna oaza u samom centru grada, okružena zelenilom i priželjkivanom hladovinom te idealna za ugodna ljetna druženja na koja su svi pozvani.

name-plants-1

Osim, likovnog postava kojeg posjetitelji mogu doživjeti pod krošnjama Ribnjaka, program Art parka nudit će ponešto za svakoga ili će barem biti usputna lokacija za prijeko potrebno ljetno osvježenje sve do 21. srpnja 2019.