Odmor u Alpama možda je pravi izbor za vašu obitelj

Ako su vam dosadile prenapučene plaže, toplo more i nemilosrdno prženje na suncu, ove godine odaberite malo drugačiju ljetnu destinaciju koja je blizu i nudi ponešto za svakog člana obitelji poput austrijskih Alpi.

Österreich planine selo

Preko zime smo naviknuli na širokim stazama Tirola skijati se, sanjkati i uživati u toploj šalici kuhanog vina ili domaćim kobasicama, ali preko ljeta one postaju zelene ledine među veličanstvenim vrhovima planina na kojima se može nemilice zabavljati, planinariti, organizirati piknik, jesti u restoranima, sunčati se i uživati u pogledima na sretne kravice na pašnjacima i vedro nebo nad alpskim gigantima.

krava austrija alpe

Plansinki ljetni turizam postaje i više nego omiljen

Tirol, treća po veličini savezna država Austrije, savršena je destinacija za obitelji i one koji žele potražiti mir na stazama koje su inače preplavljene skijašima zimi.

Postoje i vođene ture kroz Alpe, a možete se i sami uputiti u kratku avanturu po označenim stazama pješice ili biciklima. Odlučite li se na biciklističku rutu, možete iznajmiti bicikle i iz prve ruke vidjeti sve ljepote koje želite u nešto kraćem vremenu nego što bi to postigli hodanjem.

ramsau austrija

Svakog se ljeta i jeseni Tirol pretvara u veliki zabavni park za djecu koji nudi širok izbor vođenih programa za djecu i specijaliziranih kampova, a postoji i tjedni program aktivnosti, koji je potpuno besplatan.

Alpbachtal, Kitzbühel, Kufstein, Karwendel, Tirol Oberland, Tirol-Sillian, Ötztal, Serfaus Fiss Ladis i mnoge druge regije kriju mnoštvo zabave u prirodi i prilagođene su svakoj obitelji.

djeca alpe

Pored brojnih sadržaja za djecu i odrasle, u svakoj se regiji nalazi i mnoštvo Hütte“, tj. obiteljskih kuća koje si vlasnici pretvorili u restorane i tamo nude domaću, autohtonu austrijsku kuhinju poput gulaša, kobasica, lokalnog piva, štrudli, germknedli i kremastih kolača.

austrija kućica planinarska

Za vrijeme Waldläufer Cross Country kampa, djeca imaju priliku sudjelovati u vanjskim aktivnostima u šumi koje će im pomoći povezati se s prirodom i naučiti nešto novo o njoj, kako se snalaziti, kako sagraditi kućicu na drvetu, rezati drvo i izrađivati prirodni nakit.

jezero achensee austrija

Oni kojima će nedostajati kupanje, to mogu potražiti na jezeru Achensee kod planinskog klanca Karwendel i planine Rofan. Nakon planinarske ili biciklističke ture možete se osvježiti u kristalno čistoj vodi koju okružuje veliki broj igrališta za djecu, a okoliš je sasvim prilagođen i za invalidska kolica.

U blizini se nalazi avanturistički park Aerial gdje se možete okušati u brojnim obiteljskim izazovima ili se pak odlučiti na jahanje konja i zoološki vrt otvorenog tipa gdje djeca mogu dragati pitome domaće životinje i igrati se s njima.

Izdvojeno:

Na stranici Mountain Theme Parks in Austria pronađite mnoge informacije koje bi vas mogle zanimati!

Svoje ljetne avanture i zbavau možete proširiti i uputiti se i u park za rekreaciju i sport u Bichlbachu gdje vas očekuje veliki bazen i park za rekreaciju veličine zavidnih 6000 kvadratnih metara u Zugspitz Arena.

Österreich  pogled vidikovac

Prave avanturiste očekuje i promatračka platforma Adlerhorst (Orlovo gnijezdo) u tirolskim planinama Rofan.
Ova platforma koja oponaša orlovo gnijezdo nalazi se na vrhu Gschöllkopf i nudi zadivljujući pogled na planinski svijet oko planine Rofan i Achenskog jezera.

Ako Vam to nije dovoljno uzbudljivo možete se 800 metara dugom žičanom konstrukcijom AirRofan Skyglider uspeti do vrha Gschöllkopf. Nakon kratkog odmora skliznuti ćete opet do postaje žičare brzinom od oko 85 kilometara na sat. Pravi izazov i za adrenalinske ovisnike.

Österreich

Tri različite podne obloge priređuju uzbuđenje

Posjetitelji preko neprozirnih „grana koralja“ i grube mreže rešetki polako dolaze do potpuno prozirnog poda. Ova konstrukcija ima jednu od najvećih staklenih površina u Europi na kojima se može hodati i zahtijeva čak i od onih koji su se već okušali na velikim visinama određenu dozu hrabrosti.

Pogled koji ostavlja bez daha možete doživjeti i s manje adrenalina. Prekrasan „Koralj“ na kamenoj ploči u Triassic Park Waidring u blizini St. Johann in Tirol elegantno je arhitektonsko rješenje koje podsjeća na lepezasti koralj.

austrija hallsttat

Niste li osoba od penjanja, na svaki vrh gotovo voze žičare koje se inače koriste u skijaškim sezonama, ali su u stalnoj funkciji i za vrijeme ljeta. Ovo je idealna prilika da se baka i djed pridruže na obiteljskom putovanju.

Austrija je nadomak ruke, a do nekih destinacija i brže možete doći nego kada bi išli na obalu i trošili sate na putovanje, čekanje u kolonama i skupe vožnje trajektom.

Cijene ljetovanja također su vrlo prihvatljive, ovisno o lokaciji i smještaju, a ljubaznost domaćina i puna usluga za sve što poželite su neupitni, zato – što čekate?