Saznajte koja su dva neizostavna priručnika za roditelje

U svijetu stalnih promjena i kontinuiranih izazova odgoja, roditeljstvo postaje jedna od najvažnijih, ali i najzahtjevnijih uloga u životu.

Kao pomoć roditeljima na tom putu, stižu dva izvanredna priručnika: Montessori za svaku obitelj i Što misli moj tinejdžer?.

Ovi inspirativni vodiči nude putokaze kroz ključne faze razvoja djece, pružajući stručne uvide i praktične savjete za izgradnju skladnog i poticajnog okruženja u kojemu će vaša djeca rasti i učiti. Priručnike potražite u svim knjižarama i na webshopu znanje.hr.

knjiga-montesori

Montessori za svaku obitelj nudi u svom priručniku praktične smjernice temeljene na poznatom Montessori pristupu, omogućujući obiteljima da stvore poticajno okruženje za cjelovit razvoj svoje djece. Autori priručnika Tim Seldin i Lorna McGrath nude dragocjene savjete kako objedovati, igrati se, učiti i komunicirati s djecom, čineći svaki trenutak u obitelji čarobnim. Prijevod potpisuje Suzana Sesvečan Lozina.

U priručniku Montessori za svaku obitelj riječ je o praktičnom priručniku za život, ljubav i poučavanje

Montessori odgoj dostupan je svima. Ovaj moderan priručnik donosi ključna načela Montessori pristupa, čineći ga trenutačno primjenjivim u svakoj obitelji. Gledano kroz prizmu Montessori pedagogije, svaki dio obiteljskog života prilika je za smislen odnos s djecom – zajednički obroci, odlazak u vrtić i školu, igra, izlasci, pisanje zadaće i vrijeme za počinak.

S pomoću praktičnih savjeta iz stvarnoga života, doznajte kako prirodno i lako stvoriti poticajnu sredinu za cjelovit razvoj djece različite dobi. Također ćete naučiti kako potaknuti razvoj pozitivne komunikacije i uživati u poticajnom obiteljskom okruženju. S pomoću ovoga priručnika svakodnevno stvorite čarobne trenutke u svojoj obitelji.

„Ovo je knjiga kojoj ćete se uvijek iznova vraćati.” dr. sc. Paul Epstein, Designs of Lifelong Learning

knjiga-tinejdjer

Drugi priručnik Što misli moj tinejdžer? autorice Tanith Carey i Dr. Angharad Rudkin donosi suvremenu perspektivu u izazovu odgoja adolescenata. Temeljen na najnovijim znanstvenim spoznajama, ovaj priručnik pruža praktične strategije za roditelje suočene s turbulentnim adolescentnim razdobljem, nudeći im alate za uspješnu navigaciju kroz sukobe, digitalni svijet, vršnjački pritisak i druge izazove odrastanja. Prijevod potpisuje Suzana Sesvečan Lozina.

U priručniku Što misli moj tinejdžer? riječ je o praktičnoj dječjoj psihologiji za suvremene roditelje

Primjenjivo je za djecu od 13. do 18. godine. Dok se mozak adolescenata preoblikuje, tijelom jurcaju hormoni, a potreba za neovisnošću jača, sukobi u obitelji sve su češći, čineći odgoj sve težim. Uz ovu knjigu pomoć je nadohvat ruke.

Ovaj iznimno praktičan priručnik o izazovima odgoja tinejdžera u današnjem društvu utemeljen je na najnovijim znanstvenim spoznajama o razvoju mozga i ponašanju u adolescenciji, nudeći roditeljima učinkovite, trenutačne i dugoročne načine postupanja koji će im olakšati odgoj.

S više od stotinu svakodnevnih životnih situacija roditeljima se daju izravni savjeti kako prikladno reagirati u emocionalno nabijenim situacijama – od lupanja vratima do zamki digitalnog svijeta, vršnjačkog pritiska, ispitnog stresa i spolnih odnosa. Saznajte kako možete stvoriti poticajno ozračje i otvorenu komunikaciju da pomognete svojim tinejdžerima uspješno svladati sve izazove odrastanja.

Uz dopuštenje: Znanje (sve fotografije)