Škola lijepog čitanja! Mjesto za svako dijete

Za čitače, za djecu s poteškoćama u čitanju ili za napredne male glumce! Naučimo ih najvažnijoj životnoj vještini na bajkovitom zimskom kampu u Daruvarskim toplicama od 03. do 08.01.01.2023.

Dijete koje ne voli knjige jest dijete koje nije naučilo čitati s razumijevanjem. Život bez razvijene vještine čitanja i javnog govora je nezamisliv!

Čitanje razvija maštu, potiče kreativnost, pomaže u rješavanju problema, obogaćuje rječnik i svakodnevni život.

Čitalačke kompetencije su nužnost, zabava i mentalni trening svakog djeteta! Posljednjih godina zbog zatvorenog prostora, manjka socijalne komunikacije i korištenja mobitela, znatno se povećao broj djece s oslabljenim komunikacijskim i čitalačkim vještinama.

Manjak samopouzdanja i misao „nisam dovoljno dobar/dobra“ dovodi do sve većeg broja djece koja razvijaju negativna emocionalna stanja koja vode do nervoze, grickanja noktiju, anksioznosti, socijalnog povlačenja pa čak i samoozljeđivanja ( način na koji posljednjih godina izražavaju svoje „neuspjehe“

Svake godine podiže se dobna granica djece koja nisu naučila čitati, ne razumiju pročitano i teško uče školsko gradivo, gube samopouzdanje, emocionalno su osjetljivi, poniženi od vršnjaka, rodbine i učitelja( zaista tužan ali istinit podatak)

zimski-kamp-citanje-1

471 milijun djece u svijetu osnovnoškolskog uzrasta ne čita (podatak Unicef-a)!
Zamislite svijet u kojemu smo izgubili vokabular, ne razgovaramo, dopisujemo se skraćenicama iako sjedimo za istim stolom!

Naša djeca hitno trebaju pomoć. Treba ih neprestano slušati, razgovarati, primjećivati i ono najvažnije smanjiti očekivanja koja u materijalističkom svijetu stvaraju previsoke ciljeve za naše najmlađe. Čitanje je temelj za zdrav mentalni i emocionalni razvoj svakog pojedinca!

Škola lijepog čitanja programom odobrenim od Ministarstva znanosti i obrazovanja i agencije za odgoj i obrazovanje Hrvatske ima za cilj naučiti djecu najvažnijoj životnoj vještini, čitanju.

U osmogodišnjem radu s djecom različitih potreba i stanja, s poteškoćama u čitanju ili pak sjajnih čitača koje smo naučili dubinsko i interpretativno čitanje i koji su posuđivali svoje glasove za reklame, radijske emisije ili animirane filmove, uvidjeli smo da se svake godine povećava broj starije osnovnoškolske djece koja imaju velike poteškoće s učenjem gradiva jer nisu naučili čitati.

Zamislite količinu i razinu stresa koje dijete prolazi kroz obrazovanje, nemajući najvažniji alat za rast i razvoj!

Metodologija rada je jedinstvena u ovom dijelu Europe i kao takva prepoznata od struke, zadovoljnih roditelja i učitelja te najvažnije, sretne djece. Program se pokazao izuzetno uspješnim kod djece s poteškoćama u čitanju, disleksijom te poremećajem pažnje i koncentracije.

Radionice čitanja odvijaju se u poticajnim i malim grupama, naglasak je na individualnom pristupu svakom djetetu i njegovim potrebama.

U Hrvatskoj i dijaspori preko tri tisuće polaznika naučilo je čitati, prepričavati, prezentirati, učiti školsko gradivo s lakoćom i javno govoriti.
Vodili su dječje festivale, koncerte i snimali dječje medijske sadržaje. Među djecom koja su sudjelovala bilo je i onih koji su isprva došli u našu školicu s disleksijom ili nekom drugom poteškoćom u čitanju.

Škola lijepog čitanja je program koji će olakšati i uljepšati život svakom djetetu.

Kroz godinu održavaju se online radionice kako bi mogli doći do onih kojima je potrebna naša pomoć, bez obzira na mjesto stanovanja. Individualne radionice su u potpunosti prilagođene potrebama djeteta i ponekad u samo 20 sati kroz radionice ostvarujemo znatan čitalački napredak i sjajne školske rezultate.

Na grupnim radionicama sudjeluje najviše petero djece sličnih ili istih čitalačkih vještina, napredak je u obje varijante primjetan i pohvalan.
Licencirani edukatori uvijek brinu da svako dijete od nas ode što prije, sigurno u sebe noseći vještinu i tehniku čitanja kroz život, bez obzira na buduće zanimanje.

Za vrijeme zimskih i ljetnih praznika družimo se uživo. Vrijeme provodimo na planinama, uz rijeke ili na moru igrajući se, družeći i učeći.

Kampovi su sve što djeci najviše treba! Igra, prijatelji, rekreacija, život bez mobitela, razgovori i zabava! Programski smo obuhvatili sve glavne potrebe za zdrav i sretan emocionalni razvoj djeteta u vrijeme trajanja kampa.

U Hrvatskoj generacije djece odrastaju s nama, nižu uspjehe i još uvijek dolaze na kako oni kažu, kampove ljubavi, radosti i sreće koji su im promijenili njihov mladi život. Nama je to najveća nagrada i potvrda da smo stvorili program koji uvelike stvara generacije sretne djece, naše čitače.

Novinarske i audio radionice su spoj pisanja, čitanja i korištenja digitalnih alata koristeći sadržaje koji su sami kreirali jer zabavni sadržaji potiču kreativnost, maštu i vizualizaciju.

Snimanje dječjih medijskih sadržaja pozitivno utječe na rast samopouzdanja, interpretaciju i dubinsko čitanje stoga ih koristimo na kampovima i u suradnji s medijskim kućama objavljujemo.

Potražite nas na www.zimskikamp.slc.hr ili Facebook stranici Škola lijepog čitanja

Za početnike, za djecu s poteškoćama, za čitače i male glumce. Škola lijepog čitanja! Mjesto za svako dijete.