Savršena zabava za obitelj Star Wars tjedan u Osijeku

Star Wars tjedan u Osijeku održava se od 6. do 11.11.2017. po drugi puta u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Događaj organizira Udruga Star Wars Hrvatska i GISKO.

Sadržaj će biti bogat, ističemo svečano otvorenje s koreografijom u ponedjeljak, 6.11.2017. s početkom u 18 sati te predavanje „Put Sile“ koje će održati članica Udruge, Marina Bistrović.
U utorak, 7.11.2017. nekoliko članova Udruge će kroz kratke prezentacije pokazati publici kako se od lako dostupnog materijala može izraditi svoj Star Wars kostim.

Srijedu 8.11.2017. obilježit će radionica Star Wars facepaintinga Marije Cindrić i Tene Vuksanić, u četvrtak 9.11.2017. nas očekuje zanimljivo predavanje izrade svoga lightsabera koju će održati Ivana Bistrović, a u petak, 10.11.2017.

Domagoj Prus će nam prezentirati svoju fanovsku Star Wars knjigu. Subota je ujedno i posljednji dan Star Wars tjedna, a obilježit će ga šetnja kostima centrom Osijeka, škola mačevanja te izvlačenje dobitnika nagrada nagradnog natječaja.

Dodatni poticaj za ovakav događaj daje nam i činjenica kako je Epizoda VIII: Posljednji Jedi djelomično snimana i u Hrvatskoj, a za koju smo nedavno vidjeli i trailer te već pripremamo dodatna događanja i u Splitu te tradicionalnu svečanu pretpremijeru u Zagrebu, o čemu ćemo Vas obavijestiti pravovremeno.