Tvornica snova sjajan je novi animirani film za djecu

Animirani film “Tvornica snova” je predivan danski film čije poruke će djeca vrlo lako shvatiti zahvaljujući radnji koja se većinom odvija u snovima i gdje mašta može slobodno stvarati čudesa.

Upravo u tom okružju se progovara o zapostavljanju djece i obitelji od strane roditelja i koji to efekt može imati na njih, te društvenim mrežama i posljedicama cyberbullyinga.

A to u filmu dovodi do zapleta u kojem se djevojčica Minna i Jenny sukobljavaju u svojim snovima što na kraju dovode do tragičnih događaja.

Ovaj film je odlična prilika za razgovor s djecom o društvenim mrežama i kako ih koristiti na pravilan način.

Također i prilika za razgovor o nasilju, odnosno kako sukobe riješavati na nenasilan način.
Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

crtani film Kids friendly Tvornica snova

KIDS FRIENDLY: TVORNICA SNOVA, animirani, 81 min
Za djecu: 8+.
Za roditelje: Film će i roditeljima biti zabavan.
Nasilje: Ljuta djevojčica razbija stvari u kuhinji. Uvredljivi komentari na društvenim mrežama nakon što Jenny objavi Minnine slike.
Zastrašujući prizori: Pauk roboti koji se pojavljuje u snu.
Riječnik: Je primjeren za djecu, iako ima uvredljivih riječi koje djevojčice izgovaraju jedna drugoj, te komentari s društvenih mreža.
Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.
Tempo: Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.
[Osvrt Iva Brčić]