Slavko Sobin izdao slikovnicu Šapice pravo vrelo pozitive za cijelu obitelj

Slavko Sobin, mnogima je znano, obožava životinje, a i sam ima dva udomljena kućna ljubimca, dvije dame na četiri noge Bubu i Maru, a ovih je dana njegova slikovnica Šapice ugledala svjetlo dana.

Vjerujemo da će biti rado čitana u cijeloj obitelji, jer živopisna slikovnica Šapice prava je riznica emocija i potvrde da iskreno prijateljstvo čini čuda pa će tako i pouke iz ove slikovnice biti jako dobre za najmlađe čitatelje.

Slavko Sobin, njegov šarm, karizma kojom zrači i osobnost koja ostavlja snažan dojam u podlozi sa školovanjem u Americi na American Academy of Dramatic Arts stvorilo je mnogo obožavatelja koji ovog hrvatskog glumca, rođenog u Splitu, iznimno rado prate u njegovoj karijeri.

Sada ćemo Slavka Sobina moći otkriti i s još jedne njegove strane u ljubavi prema djeci, životu, pozitivi koja nam toliko treba i nakraju s njegove spisateljske strane.

Slikovnica Šapice pravo je osvježenje na policama knjižara dječje biblioteke

Slikovnica Šapice autora Slavka Sobina divna su i poučna priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih, o važnim stvarima koje treba naučiti u najranijoj dobi.

Kad se jednog dana na ulici sretnu dva psa – jedan mali, ulični, ničiji i sretan s onim što nema i jedan kućni, dobro odgojeni, nezadovoljan s onim što ima bit će to početak jednoga velikog prijateljstva…

slavko sobin slikovnica sapiceŠapice

Bilješka o autoru:

Slavko Sobin kazališni je, televizijski i filmski glumac i od kad zna za sebe htio je biti to. Ali htio je i pisati, ali nije bio siguran je li to zna. Pa je probao.

Vi ćete procijeniti je li uspio. Od ostalih informacija ne zna što bi moglo biti bitno. Rođen je u Splitu, studirao u Los Angelesu, a vratio kući jer mu je kući najljepše.

Voli obitelj, prijatelje, pse i prirodu. Nije dobio nikakve nagrade i njegova djela nisu prevedena na druge jezike. Laže, dobio je nagradu za Srce na sceni. Projekt s mladima s cerebralnom paralizom koji je dan danas njegov najveći životni ponos.

Ilustracije slikovnice šapice: Patricio Aguero

Patricio Aguero rođen je 1977. godine u Meridi, u Venezueli. Bavi se scenografijom, kostimografijom, izradom marioneta, animacijom i ilustracijom.

Godine 2002. dolazi u Europu te tako stiže i do Zagreba gdje se u Zagrebačkom kazalištu lutaka bavi scenografijom i kostimografijom. Izradio je lutke za predstavu Svarožić u Zagrebačkom kazalištu lutaka za koju je dobio i nagradu Zlatnu žar pticu uz scenografkinju Dinku Jeričević.

Ilustrirao je knjigu Hrvatska bajoslovlja, izradio scenografiju i kostimografiju za predstavu Kako je mama postala zmaj u kazalištu Žar ptica, kostimografiju za Heidi u Kazalištu Moruzgva, Kerempuh, ITD te scenografiju za Hamleta.

Posljednjih je godina za Mozaik knjiga ilustrirao slikovnice Orašar, Vuk i sedam kozlića, Dječji bonton, Šegrt Hlapić i Andersenove Bajke.

O knjizi: Mozaik knjiga