Uz nastavak crtanog Malci 2 kako je Gru postao Gru zabavite se ovog ljeta

Ako su se djeci svidjeli svi prijašnji animirani filmovi o Malcima (Minions) i njihovom vođi Gruu, onda će im zasigurno i ovaj biti zabavan.

Kao i dosadašnji filmovi i ovaj prati Grua u njegovim nastojanjima da bude što bolji zlikovac, a pri tome mu naravno pomažu mali žuti prijatelji.

Samo što u ovome upoznajemo Grua kao dječaka koji tek upoznaje Malce i kreće u svijet zlikovaca. I u ovom filmu veličaju se zlikovci i njihova nedjela. Kako to obično biva u animiranim filmovima svi problemi se rješavaju nasiljem.

Kakvu to poruku šalju djeci? Popričajte s njima o nenasilnom rješavanju problema kao opciji. Naravno, sve to je prikazano kroz dosta humora i zabavne dosjetke. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, pa će ga i manja djeca moći pratiti bez ometanja roditelja.

crtani Kids friendly Malci 2

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Film ima podosta gegova i smješnih situacija koje će zabaviti i roditelje.

Nasilje: Nasilje se pokazuje kroz brojne gegove i humoristične situacije. Na primjer Gru je privezan za stup i prisiljen iznova slušati jednu te istu disco pjesmu, a kada se oglasi alarm pokrenut će se pila koja će ga srezati. Baš zbog prikazivanja nasilja kao nečeg zabavnog i smiješnog, svakako bi s djecom trebalo popričati o njemu i njegovim stvarnim posljedicama.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci ali ima ponešto uvredljivog humora.

Seks: Ima poneki dijalog i insinuacija, ali djeca to uglavnom neće prepoznati. Na primjer, kada malci traže Master Chow da ih trenira Kung Fu za “smoochie smoochie”. Jedan Malac se vidi potpuno gol, no s obzirom da se u animiranim filmovima ne pokazuju spolni organi ljudima niti životinjama (!?), tako ih niti Malci nemaju.

Tempo: Tempo je primjeren i mlađima.

KIDS FRIENDLY: MALCI 2: KAKO JE GRU POSTAO GRU, animiranI, 87min [osvrt Iva Brčić]
U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.