Zamke za roditelje

Ne navikavaj ga na ruke, pusti ga da plače, šiba je iz raja izašla, ja sam svome djetetu najbolji prijatelj, ne želim frustrirati svoje dijete, ovo je samo faza, ja ti želim najbolje…, I to mi je hvala!

Zamke za roditeljeOvo su samo neka stajališta koja odgajajući dijete primjenjujemo u najboljoj namjeri, posve nesvjesni da je zapravo riječ o zamkama za roditelje. Takva stajališta mogu stvoriti velike probleme u emocionalnom i socijalnom razvoju djeteta.

Knjiga Zamke za roditelje, autorice Nevene Lovrinčević uči nas kako zamke, to jest najčešće roditeljske pogreške, prepoznati i izbjeći te na taj način postati boljim roditeljima. Autorica donosi savjete koji su jasni, primjenjivi i temelje se na provjerenim informacijama. Vjeruje da odgoju djece treba pristupiti s radošću i opušteno, primjenjujući dva osnovna principa – bezuvjetnu ljubav s jedne strane i postavljanje granica s druge strane.

Knjiga je protkana ilustracijama višestruko nagrađivanog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića koje će vas nasmijati ali i natjerati na promišljanje o nekim stajalištima i idejama u odgoju djece.

ŠALABAHTER za sve roditelje – one koji to već jesu, one koji će to uskoro postati i sve one koji razmišljaju o tome da to postanu!
Ali i zanimljivo štivo za bake, djedove, tete…

Nevena Lovrinčević rođena je u Puli, gdje je sa sestrom i roditeljima živjela prvih nekoliko godina, a nakon toga seli se u Beograd gdje i danas živi i radi. Majka je troje djece, psihologinja, autorica uspješnica Naučite dijete spavati, Naučite se ljutiti, Zamke za roditelje, Disciplina bez batina i Tko je gazda u vašoj kući. Knjige su joj prevedene na mnoge svjetske jezike i prodane u nekoliko tisuća primjeraka. Autorica u knjigama donosi primjenjive i jasne savjete koji se temelje na provjerenim informacijama. Više od 20 godina bavi se psihodijagnostikom i savjetovanjem. Organizira Škole roditeljstva te vodi zanimljivo i jedinstveno online savjetovalište. Njezine knjige, radionice i predavanja nezaobilazno su štivo i materijal za sve roditelje, one koji će to tek postati i one koji razmišljaju da to postanu, ali i za bake, djedove, tete…

Uz dopuštenje: Profil Knjiga (sve fotografije)