Edukacija, zabava i emocije: ZekoEko oduševio posjetitelje – saznajte kako

Gigant pinca obilježila ovogodišnje ZekoEko događanje – slasnu i najfiniju Gigant pincu na ZekoEko veselom putovanju u zagrebačkom Zoološkom vrtu 1. i 2. travnja 2024. napravila su djeca.

Uz puno radosti i smijeha, malene dječje ručice slagale su i ukrašavale tu slasnu pincu, najveću ikada u Zagrebu napravljenu. I potom su ju brzo pojeli, jer jednako velika i i ukusna je bila. Doživljaj je to koji će djeca dugo pamtiti a organiziran je u sklopu interaktivnog, edukativnog zabavnog i ponajviše eko programa simbolična naziva ZekoEko.

ZekoEko pinca 2024 pan pek

A takav je događaj upravo za naše najdraže, za djecu, sedmu godinu za redom organizirao portal WISH MAMA HR i WISH HR i to na uskrsni ponedjeljak i drugi dan u utorak u Zoološkom vrtu grada Zagreba na Edukativnom trgu.

Zekoeko 2024 radionica sadnje cvijeca sadnic

Projekt ZEKOEKO istinski je obogaćen mnogim iznenađenjima za najmlađe i roditelje, pa su tako odigrane interaktivno edukativne kazališne predstave, ekozeko radionice, nastupili dječji zborovi i plesne skupine i još mnogo izvrsnog i zabavnog sadržaja kroz koje je posjetitelje poveo veseli ZEKOEKO – rekla je Diana Mikloš idejna začetnica i organizatorica ovog programa.

Zekoeko 2024 radionica za djecu

No to nije bilo sve, jer ZekoEKo je ove godine srce i dušu ispunio s još iznenađenja. U mini olimpijadi, djeca su se natjecala u potezanju konopa, prenošenja pisanica žlicom te igri pogodi kanticu. Naravno, najbolji su dobili Zekine nagrade, zagrljaje i fotografiranja s veselim Zekom, Linomedom i ostalim maskotama koje su dijelile darove, plesale i uveseljavale djecu. Šareno, veselo, plesno uz puno dječjeg smijeha bilo je u ta dva dana na Edukacijskom trgu.

zekoeko predstava za djecu sareni svijet

I naravno bilo je još puno toga u Zekinom svijetu, od radionica bojanja pisanica i bojanki, sadnje mini vrta u svom domu, dječjih predstava iz Šarenog svijeta, mini mozgalica za vesele darove, kulinarskih radionica, disko zabave s roditeljima, radosti, pjesme i uživancije. Uz eko radionice ove godine zaronili smo i u svijet tradicije pa nam je dječji KUD Markovec uz ljepotu narodnih nošnji upriličio dječje igre i pjesmice iz starih vremena.

zekoeko 2024 KUD markovec nastupi za djecu

Zavirili smo u škrinju hrvatske baštine jer ZekoEko i hrvatsku tradiciju čuva. A onda su nam zapjevali Kikići i genijalci i oduševili divnim glasovima onih najmlađih koji pjesmom poručuju: Kada djeca spavaju, anđeli ih čuvaju i snovima ljube…

Children for a Better World bili su naši posebni gosti koji su djecu vodili kroz potragu za pisanicama ali i zabavnu eko radionicu izrade jedinstvenih igračaka, veselih lutkica od eko materijala. Jer naš Zeko je prije svega eko.

ZekoEko radionica za djecu sadnja bilja

zekoeko 2024 radionica za djecu otp banka

U toj su radionici djeca kroz crteže poslala tople želje i vesele poruke, zajedno s ručno rađenim igračkama i mnogim darovima djeci u Domu Vugrovec. Jer djeca za djecu najbolje od srca daju. Kada se male dječje ruke slože, nema što se ne može, a sve to sobom nosi jedan takav poseban ZekoEko, kojeg nigdje nema osim u Zekinom gradu.

zekoeko 2024 plazma keksi bambi

Posebna atrakcija bili su kulinarski momenti koje su djeca s nestrpljenjem očekivala. Recepti su izrađeni profesinalno nutricionistički, a u rukama djece koja su za tu prigodu uživala u keceljama i kulinarskim kapama postajala su slasna jela. Kako je dobro bilo biti mali chef, zapravo master ZekoEko chef u mini kuhinjama Zekinog grada.

Eko zeko-2024- kulinarska radionica

zekoeko kulinarska radionica gorenje 2024

Pokrovitelji događanja ZekoEko

gsn-logo-grad-zagreb logo-ministarstvo gsn-logo-zhzd gsn-logo-iica gsn-logo-q

 

Zlatni partner ZekoEko događanja

otp-logo-250

 

Partneri zekoEko događanja

logo-gorenje-gsn plazma-logo-ze podravka-logo-ze

pombar-logo biorela-logo-ze dukat-logo-ze

 

Gosti ZekoEko događanja

logo -djeca-bolji-svijet-ze ze_kugli_logo logo-organizatori lola-ribar-logo pan-pek