Izvrsne igre za djecu kod kuće – dječje igre u zatvorenom prostoru koje uvijek oduševljavaju

Ponekad se dešava da djecu trebamo dodatno zabaviti različitim igrama i unijeti im novi sadržaj u svakodnevicu.

Igranje s djecom i igre koje će ih dobro zabaviti

Pročitali ste s djecom sve knjige, riješili sve križaljke, zajedno s njima sredili kuću i ostalo vam je još slobodnog vremena?

OVDJE pogledajte koje su najbolje igre i aktivnosti za djecu u trećoj godini života

Lego kocke

Lego
Nevezano koliko godina imate, imate li djecu ili ne, lego kocke idealne su za druženja u zatvorenom prostoru.

Razvijaju kreativnost, potiču na timski rad, nemaju “rok trajanja” i teško ih se zasititi jer pružaju bezbroj mogućnosti.

Za one malo mlađe tu su duplo kocke pa nema straha da dijete proguta kocku, dok su za starije tu standardne lego kocke od kojih se može napraviti što god Vam padne na pamet, samo treba upornosti, truda, strpljenja i naravno dovoljno lego kocki.

OVDJE saznajte koje u sve zabavne igre kojima možete unaprijediti znanje matematike kod vašeg djeteta

Čovječe, ne ljuti se

Čovječe, ne ljuti seJoš jedna igra za velike i male je poznata igra “Čovječe, ne ljuti se”.

Osim što ova društvena igra uči strpljenju, dobar je trening za one koji lako planu jer ih uči da ne trebaju stvari shvaćati toliko ozbiljno.

Za igru su potrebna barem dva igrača, jedna kockica, 4 pijuna po osobi i ploča koju možete izraditi u kućnoj radinosti. Kako ne bi bilo svađe, potrebno je prije početka utvrditi pravila igre.

Mlin

MlinSjećate li se igre mlin? Za nju Vam je osim partnera za igru potrebna tabla i 9 malih figura po igraču.

Osim figurica, za igru možete koristiti i grah, gumbe ili bilo što drugo što imate kod kuće.

U ovoj je igri manja šansa da se posvađate jer se ovdje ne radi o sreći i broju na kocki, već se radi o taktiziranju i dobrom postavljanju figurica.
Igra je namijenjena i starijima i mlađima, stoga nema razloga da ju ne zaigrate s djecom.

OVDJE ćete pronaći odlične dječje igre za rođendanske zabave

Kaladont

Za ovu vam igru nisu potrebni rekviziti, već društvo i poznavanje riječi. Igra se tako da jedna osoba kaže neku riječ, dok osoba koja je nakon nje na redu mora reći riječ koja počinje zadnjim slogom te prethodne riječi.

Igra traje sve dok netko ne izgovori riječ na koju jednostavno nema nastavka. To su riječi poput kalodont, cement i slično. Ni ova igra nije ograničena na velike ili male, bitno je samo imati malo bogatiji vokabular.

predstava

Predstave i nastupi

Zašto ne biste zajedno s djecom priredili predstavu ili nastup za ukućane? Odaberite nekoliko pjesama i brojalica, “oživite” dječje igračke i plišane medvjediće i napravite nezaboravan nastup za cijelu obitelj.

Djetetu ćete pomoći da savlada strah od javnog nastupa, a ukućane ćete raznježiti i uljepšati im poslijepodne.

Pantomima

Pantomima
Još jedan način druženja s obitelji i prijateljima uključuje pantomimu i pogađanje. Prije samog početka potrebno je definirati temu, podijeliti se u grupe i odrediti osnovna pravila.

Ova igra može imati neograničen broj igrača, a zabavnija je kad je u nju uključeno više ljudi. Teme mogu biti raznih vrsta, a samo neke od mogućnosti su pogađanje osoba, filmskih naslova, crtića, pjesmama i dr.

Toplo – hladno

Imate li mlađe dijete koje voli igračke ostavljati na sve strane, onda je igra “toplo – hladno” prava igra za vas. Vrlo je jednostavna, a za nju vam je potreban bilo kakav predmet iz kuće, po mogućnosti neka dječja stvar, igračka i slično.

Jedna osoba sakrije taj predmet, dok ga druga zatim treba pronaći. Prva joj osoba olakšava potragu utoliko da joj govori toplo ili hladno, ovisno koliko se blizu predmeta nalazi.
Ako je osoba bliže tada je toplo, ako je daleko, tada je hladno.

Ova igra isto ne poznaje godine, ali joj se više vesele malo mlađa djeca.

drustvene djecje igre

Za kraj…

Okupite obitelj i prijatelje i prisjetite se igri iz djetinjstva koje ste se voljeli igrati sa svojim roditeljima i prijateljima.

Ponekad nije potrebno trošiti gomilu novca na igre i igračke, dovoljno je samo malo uključiti maštu ili prizvati stare uspomene.

Vidjet ćete koliko će vaša djeca uživati, a i Vi ćete se osjećati nekako mlađima te barem na nekoliko trenutaka zaboraviti na svoje godine i obaveze.

Autor: Vedrana Duić Loparić
Fotografije: Sonny Abesamis, MediumHero6, Marko Kudjerski