Igre za rođendanske zabave

Rođendan je djeci izuzetno važan i sretan dan kao i roditeljima koji se sjećaju svog djeteta od dana kada je došao na svijet.
Ako su im roditelji uz to obećali i rođendansku zabavu time je uzbuđenje još i veće.
Pogledajmo što nam je pripremila Jannette Razum u osmišljavanju igara koje su privlačne djeci.

Pogledajte kako rođendansku zabavu možete upotpuniti zanimljivim dječjim igrama

Kako bi rođendanska proslava bila puna smijeha i veselja potrudite se napraviti plan zabave za male uzvanike.

Ponekad je djeci potreban animator koji će ih usmjeriti i dati im ideju za igru. U nastavku pročitajte nekoliko prijedloga za rođendanske igre koje će se vašim mališanima sigurno svidjeti.

igranje rodendan

Glazbeni kipovi

Pustite neku glazbu i animirajte djecu da plešu. Kada glazba prestane svirati svi moraju stati – zamrznuti se. Organizirajte igru tako da se nakon svakih pet puta puštanja glazbe bira pobjednik (onaj koji najbrže prestane plesati) i osvaja nagradu.

igranje loptom djeca

Dodaj loptu

Posložite djecu u krug, dajte im jednu loptu i pustite glazbu neka svira. Zadatak je da djeca jedno drugome dodaju loptu u krug. Kada glazba prestane svirati, dijete koje u ruci ima loptu naupušta krug i uzima nagradu, npr. mini čokoladicu.

Kako krug postaje sve manji, tako igra postajte sve brža i dinamičnija i do kraja igre svatko osvaja nagradu!

Potraga za skrivenim blagom – Manje igračke ili slatkiše zamotajte u ukrasni papir i sakrijte po kući ili dovrištu. Djeci zadajte zadatk da pronađu skriveno blago, a svatko tko pronađe blago može ga naravno zadržati za sebe!

memori igra za djecu

Slatka igra memorije

Na komad većeg kartona zalijepite 20 čokoladica ili bombona tako da dobijete 10 različitih parova. Svaki slatkiš prekrijte plastičnom čašom. Neka djeca naizmjenično podižu čaše, svatko po dva puta u jednom pokušaju i neka probaju pronaći par. Tko pronađe par slatkiša uzima ih za sebe!

Čarobna vreća

U veliku šarenu vreću stavite igračke i razne predemete. Djetetu stavite povez preko očiju i dajte mu vreću da izvadi jedan predmet pa neka po opipu i bez gledanja pokuša pogoditi što ima u ruci.

Pogodi limenku

Prazne limenke posložite jednu na drugu. Djeci dajte loptu pa neka pokušaju srušiti sve limenke. U jednom pokušaju svatko ima pravo na tri gađanja!

rodeendan djeca dijete

Lopta u žlici

Za ovu igru potrebna vam je samo žlica i teniska loptica! Neka se djeca natječu tko brže može stići do cilja noseći loptu u žlici, a da mu ne ispadne.

Kuglanje

Plastične flaše napunite s malo vode kako bi bile stabilnije i posložite ih kao čunjeve za kuglanje. Cilje igre je kotrljajućom loptom srušiti sve flaše. U jednom pokušaju svatko ima pravo na tri gađanja!

kuglanje s djecom

Pogodi koš

Posložite nekliko kanti različith veličina jednu do druge pa neka ih djeca gađaju loptom. Ovisno koju kantu djeca pogode, osvjajaju više ili manje bodova. Veće kanta donosi manje, a manja kanta donosi više bodova.

Ples s balonom

Pustite neku glazbu i neka djeca plešu u paru držeći balon glavama, pazeći da im ne ispadne. Onaj par koji ostane bez balona, ispada iz igre.

Izvor: Slatki svijet