Soba za djevojčice u blagdanskom duhu

Bez obzira koliko je velika bila soba vaše djevojčice, svaka će uživati u dekoracijama i ukrasima, koje će dati novu energiju sobi i uljepšavati joj zimske mjesece.

bozic mama i kcer djeca dijete djevojcica

Blagdansko šarenilo lagano puni police trgovina i ulazi u naše domove na velika vrata, noseći nove trendove i ideje za uređenje doma, a mi vam danas donosimo super ideje kako to primijeniti u sobi svoje curice.

moderne dekoracije za bozic

Kod zimskog uređenja, ne moraju to nužno biti jarke božićne boje koje će krasiti sobe – zimska atmosfera može se dočarati i pametnim kombiniranjem pastelno plave, zelene, ružičaste i bijele boje s, na primjer, drvenim detaljima.

djecja soba za bozic ukrasavanje s djecom

Krenite od zidova pa ih ukrasite naljepnicama za zidove, koje možete pronaći u bilo kojoj prodavaonici namještaja.

uredenje djecje sobe soba za bozic

Grane sa snijegom, pahulje, božićni ukrasi ili zimske životinjice mogu oživjeti zidove bez da ih krečite, a možete i pokušati s nekim od dekorativnih tapeta na jednom zidu, što je također jedan od nezaobilaznih trendova u uređenju.

Nježno ružičaste i plave nijanse pašu uz bijele zidove, a zimski motivi na njima podignut će cijelu sobu.

ukrasavanje za bozic dekoracije vjencici lampice

Uz novi izgled zida svakako će ići neka čupava stolica ili fotelja u neutralnim bojama poput bijele, ili pak pastelnima da odgovaraju uz ostatak uređenja.

U prostor za igranje možete dodati, također trenutno iznimno popularan u uređenju, baldahin za djecu.
To će dati novu dimenziju igranju, a uz odgovarajuće svjetlo i par jastuka, u njemu će vaša princezica moći i čitati ili slagati puzle sa svojim najdražim junakinjama.

soba za djevojcice djeca krevet s baldahinom

Visoko postavljen baldahin odličan je za i za staviti iznad gornjeg dijela kreveta, a možete birati između varijeteta boja i materijala – til, svila, pliš, pa ukrasi na njima, poput mašnica, ići će idealno uz ostatak zimskog uređenja.

Po njemu možete okačiti i lampice, koje će skupa s tkaninom padati do poda i ljupko osvjetljavati sobu.

djevojcica citanje knjiga

Pored kreveta stavite tanki bijeli bor, svega metar visine, kako bi ga mogla ukrasiti svojim najdražim igračkama. Postavite po njemu nježno plave, zelene i ljubičaste kuglice sa šljokicama i srebrnim lance, a na vrh zlatnu zvijezdu.

Bijeli borovi dobro podnose bilo koje boje, ali će najljepše “procvjetati” uz nenapadne boje te srebrne i zlatne detalje. Postavite bor na mali bijeli čupavi tepih, na kojeg će Djed Mraz odložiti svoje poklone.

Adventski vijnčić za vrata vaše princeze

Ako radite zimsko čišćenje ormara, napravite svojoj kćerki adventski vijenac od onih čupavih kuglica s vrha zimskih kapa, krajeva šalova i rukavica, koje već dugo niste nosili.

adventski vijencic za bozic

Vrlo je jednostavno, jer im možete jednostavno zašiti u krug ili zalijepiti na kartonsku podlogu u krug.
Poslažite ih tako da budu što šareniji i bogatiji, napravite i manji krug ako treba, samo da sve bude ispunjeno mekanim i čupavim kuglicama.

Možete i napraviti od samo jedne boje, npr. bijele pa u sredini zalijepiti male šarene borove sa šljokicama. Ovo će izgledati prekrasno na svakim vratima.

soba za blagdane za djevojcicu

Preko sobe možete objesiti i ručno rađeni lanac od vunenih kuglica

Ne može biti jednostavnije – odaberite najdraže boje svoje kćerke i obložite male kugle od stiropora (mogu se nabaviti u bilo kojoj trgovini potrepština za ručni rad) s vunom, tako da ju lijepite oko kuglice i pazite da ne ostane praznina.

Povežite ih nekim konopom ili starim ukrasnim lancem. Ako vam je ostalo viška materijala od čišćenja ormara, možete i, umjesto vune, kuglice obložiti nekim tkaninama pa ih isto tako zalijepiti, a tamo gdje se tkanina spaja, zavezati koncem.

uredenje sobe za djevojcice bozic

Uz možda pokoju novu zimsku igračkicu i slikovnicu, soba vaše djevojčice postat će novo, toplo utočište za svaku trendy curicu, a oduševit će i njene prijateljice kada dođu na igranje.

djeca djevojcica citanje ukrasi za bozic

Sve od navedenog se i vrlo lako održava, a toliko će podići cijelu sobu, da ćete ove dekoracije ostaviti mjesecima dok ne dođe vrijeme za neka proljetna uređenja. Zato samo naprijed i bez straha, jer ne možete pogriješiti uz ove jednostavne ideje.