Blagdansko uređenje sobe za dječake prava je zabavna avantura

Ovih blagdana nemojte ograničiti božićne ukrase samo na svoju dnevnu sobu! Upustite se u zabavnu avanturu uređenja sobe svoga malca kako bi mu igranje ili počinak bili topliji uz svjetla lampica i simpatične blagdanske dekoracije

bozic djecja soba

Nije potrebno sasvim promijeniti izgled jedne sobe da bi onda dobila poseban ugođaj, samo par ključnih stvari uz koje će se ona osvježiti i pripremiti za dugo očekivani dolazak Djeda Božićnjaka u vrijeme božićnih blagdana.

To znači da vam neće trebati puno novaca niti truda, samo naših par savjeta, vaša mašta i marljive ruke vašeg sinčića, kako bi i on sudjelovao u pripremi dekoracija za jedno od najljepših doba godine.

tapete za djecju sobu

Možda zima nije idealno vrijeme za bojanje dječje sobe, ali ako želite malo osvježiti zidove sobe, probajte neke od šarolikih tapeta, koje su se ponovo vratile u modu.

Lako se lijepe (tu bi i tata mogao uskočiti u pomoć), možete birati između varijeteta blagdanskih uzoraka i boja, a što je najbolje – kada vama ili vašem klincu dosade, možete ih jednostavno skinuti i zamijeniti.

blagdansko bozicno uredenje doma djecje sobe

Ove zime neka tema možda bude šuma i životinje

Zelene tapete s uzorkom borova i možda pokojom lijom, zekom, medom i ostatkom veselog društva poredanih po tapetama ili u obliku plišanih životinja po sobi, razveselile bi bilo koga, a kamoli vašeg dječaka.

Uvijek se možete odlučiti i za modre boje s uzorkom pahulja ili toplije, poput crvenkaste ili narančaste s uzorkom ukrasa za bor – kuglica, slatkiša, snjegovića.

bozicno drvce djecja soba

Sada kada ste dali novu notu sobi, možete prijeći i na dekoracije

Nije potrebno mijenjati namještaj, jer to je ipak veliki potez, ali uvijek postoji mjesta za možda još jednu stvarčicu poput mekanog čupavog tepiha, koji će grijati guzu i nožice dok se vaš mališan igra na njemu.

bozic i bozicneu uredenje s djecom

Vesele i lampe s uzorkom sobova Djeda Božićnjaka, koji će poletjeti kada se upali svjetlo ili foteljice s crveno-bijelim prugicama u kojoj će se moći opustiti i čitati svoje slikovnice ili gledati svoje najdraže crtiće.

bozicno drvce za djecju sobu

Ove godine stavite i svome sinčiću malo ukrasno božićno drvce u sobu i skupa ga okitite na Badnjak. Možete ga okititi drvenim ukrasima s Orašarom, sanjkama, sobovima i možda neki njegovim najdražim igračkama, koje će on izabrati da krase njegovo drvce i nestrpljivo očekuju Djeda Božićnjaka da ih posjeti.

orasar bozicni ulras

Pored ovih ideja, napravite i nešto sami, neku jednostavnu kreaciju, koja će razvedriti sobu i imati vaš osobni “dodir” na sebi.

Osvijetlite svom sinčiću mjesto za igru tako da zakačite lampice negdje za strop pa ih pustite da padaju u krug, kao da viseći čine šator, jer klinci se obožavaju igrati u šatorima, a neki ih često imaju i u sobama.

blagdansko uredenje sobe za djecu

Između lampica uvedite crvene padajuće vrpce za dodatni ugođaj, a kada ugasite glavno svjetlo, vaš se sinčić imati čarobno mjesto za igru, smišljanje scenarija za svoje vjerne prijatelje – igračke, i nenapadno svjetlo koje može gorjeti cijelu noć i tjerati sva zla koja ga inače straše iz mraka.

adventski kalendar za djecu

Sjednite se za svoju staru šivaći mašinu i napravite mu njegov vlastiti adventski kalendar – jednostavan komad tkanine, spojen s više šarolikih zakrpa, s njegovim najdražim motivima i junacima iz crtića ili filmova na džepićima u koje ćete staviti slatkiše, a on će svaki dan, za nagradu, izvući po slatkiš iz džepića s odgovarajućim datumom.

ukrasi za blagdansko uredenje djecje sobe

Lampice, igračke, polarni medvjedići i mekani tepisi samo su neke od ideja kojima možete oplemeniti sobu svog sinčića ovih blagdana, a na vama je da pustite maštu na volju i pomoću naših smjernica osmislite još mnoštvo lijepih dekoracija koje će se uklopiti u njegov najdraži prostor za igru i opuštanje.

bozic soba za djecake

Neka ovoga Božića on bude zadužen za doček Djeda Božićnjaka u svojoj vlastitoj, toploj i naizgled novoj sobi.

U petak vam donosimo mnoštvo ideja kako možete urediti u blagdanskom duhu dječju sobu za djevojčice.