Top savjeti za najluđi Halloween dječji makeup

Donosimo nekoliko savjeta, za najluđi Halloween makeup za djecu te kako biti glamurozn i zastrašujuć u isto vrijeme.

Halloween, noć vještica ili jednostavno dobar kostimirani tulum – kako god ga nazival, izvrsna je prilika za isprobati novi look pri kojem će se djeca, ali i cijela obitelj, ludo zabaviti.

Neovisno o tome hoćete li maskirati svoje dijete ili sebe u bundvu ili ćete se odvažiti na vlastitu repliku Freddy Kruegera, donosimo kako pripremiti svoju i dječju kožu za najluđi tulum sezone!

U nastavku dijelimo savjete i trikove pomoću kojih ćete lukavo izbjeći negativne posljedice koje jaki makeup može ostaviti.

foreo-luna-maska-1

Odlučite se tko želite biti

OVDJE pogledajte nekoliko ideja i uputa za “ludi” makeup najtraženijih izgleda za Halloween koji djeca traže, od vampira do zlice vještice :)

Zombi, duh ili vještica, možete se pretvoriti u lika iz mašte u svom vlastitom domu. Dok su neki lookovi jednostavni za kopiranje, kod drugih je potreban veći trud, stoga pozovite prijateljicu s okom za detalje u pomoć i zajedno se preobrazite sebe i svoju dječicu u najstrašniju karikaturu ove godine.

makeup halloween vjestica

Pripremite kožu za pojačani makeup

Masirajte lice nekoliko minuta prije nanošenja makeupa, time ćete istaknuti konture lice i omogućiti mišićima da se opuste i oslobode nakupljenog stresa. Pripremu završite uz masku za lice koja uklanja višak sebuma i nečistoće kako bi koža izgledala svježe i čisto u samo nekoliko sekundi.

Maska neće samo njegovati vaše lice, već će ga i matirati te tako stvoriti savršenu podlogu za najstrašniju masku ove sezone. Vaša koža bit će savršeno njegovana, iako će vam lice izgledati kao iz horor priče.

foreo-luna-maska-2

Koristite kvalitetan makeup

Makeup specijaliziran za Halloween često sadrži parabene, umjetne boje, silikone i vosak koji mogu začepiti pore, ali i izazvati reakcije na vašoj koži. Naša preporuka je da preskočite teške i štetne preparate te koristite svakodnevni makeup.

Potražite proizvode bez mineralnih ulja i alkohola te one na bazi vode, ili pokušajte pronaći organske proizvode koji će omogućiti vašoj koži da diše bez negativnih posljedica.

Koristite dugotrajniji makeup za što bolju postojanost vaše maske

Kako biste postigle jači efekt, oslonite se na “long lasting makeup“, predviđen upravo za tulume koji traju do sitnih sati. Takvi su proizvodi vodootporni i postojaniji i neće vas iznevjeriti čak i ako ostanete plesati do jutra!

Uklonite sav makeup prije spavanja

Dugotrajni makeup može potrajati i do 12h, ali bez obzira na njegovu kvalitetu, važno je kožu temeljito očistiti prije spavanja.

Ode li vaše dijete ili vi na spavanje bez da ste skinuli ostatke šminke, ujutro bi vas moglo dočekati neugodno iznenađenje. Začepljene pore često rezultiraju prištićem i crvenilom, zato predlažemo dubinsko čišćenje kože koje ima i poseban plus – uljuljati će vas u san nježnom masažom lica.

Uz dopuštenje: Foreo (sve fotografije)