Zabavno slikanje uz pomoć soli

Slikanje sa solju jedna je od zabavnijih aktivnosti uz pomoć koje se djeca mogu satima zabavljati. Garantirano uspijeva baš svakog puta, a cijeli se proces sastoji od svega 3 jednostavna koraka.

POTREBNI MATERIJALI

> Akvarel boje (vodene boje)
> Plastične kapaljke (pipete)
> Bilo kakva vrsta čvrstog papira ili kartona
> Sol (obična)
> Bijelo tekuće ljepilo

1. Korak
Na odabranom papiru ili kartonu s djetetom iscrtajte željeni oblik tekućim ljepilom. Debljina ljepila je nebitna i ovisi o djetetovoj želji. Imajte na umu da će više linija koje se presijecaju djeci biti zabavnija kada na njih počnu nanositi boje.

2. Korak
Nakon što ste iscrtali željeni oblik crteža, neka dijete na neosušeno ljepilo nanese sol. Pustite ga da se zaigra i ne uzrujavajte se zbog ostatka po papiru ili stolu, već sol uspite natrag u posudu za daljnje korištenje.

3. Korak
Neka dijete zatim plastične kapaljke umoči u vodene boje (koje ste razrijedili s vodom), manjoj djeci će ovo biti teže jer će morati povući boju u kapaljku, pa im pomozite. Nakon što ste zajedničkim snagama „usisali“ željenu boju, neka ih dijete kapajući nanese na sol i zatim gledajte kako se boje stapaju i stvaraju prekrasnu sliku.

Dodatan savjet

Ako se odlučite na kupnju nešto kvalitetnijih akvarel boja, koje dolaze u vidu živih boja u tubicama, znajte da su one vrlo koncentrirane pa je najbolje par kapi nakapati u neku vrstu manjih bočica i u njih dodati malo vode. Posudice koje imaju poklopac idealan su spremnik za boje jer će se tako zatvorene moći koristiti više puta.

Također, imajte na umu da slike neće biti snažnog intenziteta jer sol upija tekućinu, pa će nakon sušenja boje postati nešto blijeđe. Ipak, u cijeloj ovoj priči najbitnije je da su vaša djeca sretna, opuštena i da rade nešto što ih ispunjava. Sve ostalo je manje bitno.