Gardaland obiteljski izlet i zabava na najjače

Ako ste planirali s obitelji posjetiti i zabaviti se u Gardanlandu donosimo vam priču iz prve ruke obitelji Karuza.

Kako se jednodnevni izlet pretvorio u trodnevni:)

Trebao je to biti jednodnevni izlet, ali od Rijeke do Gardalanda ima puna četiri sata vožnje, pa bi ipak bilo dobro prespavati jednu noć. U povratku stanemo do Verone.

Ma kad smo već tamo, šteta je ne obići Lago di Garda. Za to nam trebaju barem dvije noći. I tako se malo po malo, jednodnevni izlet pretvori u tri dana mini odmora. Nakon kojeg ti treba odmor. Uostalom, takvi su uvijek najbolji.
Ne stane mi sve u jednu priču, pa krećemo s prvom stanicom – vodim vas u Gardaland.

Gardaland11-2

GARDALAND

Sjedam u barčicu koja će me provesti kroz Atlantidu. Riječ je o Fantasy, ne o adrenalinskoj vožnji. Vežem se i ponavljam u sebi „ovo je kao Colorado boat, možda mrvu strmije. Preživjet ćeš. Ma daj, pa nije Colorado strašan. Bila si sto puta. Ti voliš takve vožnje. Strah je glup. Bit će ti super. Zapamti, voliš to.“

Dok se unutarnji monolog rasplamsava, plovim kroz šarenilo i onda kreće uspon. Dlanovi se znoje. Svi oko mene sretni i nasmijani, a ja ne razumijem što mi to treba. Mogla sam sjesti u neki dječji vlakić i biti lijepa na fotkama, a ne ovako:)

gardanland fuga da atlantide
Fuga da Atlandtide

Negdje na pola spusta koji traje nekoliko sekundi, bez obzira što se čini kao cijeli život, shvaćam da grčevito držanje nema smisla, dižem ruke u zrak i vrištim.

Sve završava uz veliki pljusak vode koja te smoči taman koliko treba. Izlaziš preporođen i mlađi za bar deset godina. Sada si spreman za sve. Ili barem misliš da si spreman.

O, ne. Evo ga opet unutarnji monolog. To ti je dragi moj – Gardaland. Iz perspektive prestrašene mame koja nije više mlada koliko misli da je. Ako si normalan, nemaš unutarnje monologe i voliš adrenalin, bez problema ćeš juriti, visti naopako, spuštati se, padati, dizati, okretati, zakretati, povraćati, umirati… ne, čekaj… to sam opet ja. O njemu ni neću.

Gardaland2

Zadnji put sam bila u Gardalandu jako davno.
Išla sam u srednju školu, Blue tornado je tada bio nova atrakcija, a Top spin me pripremao za sve adrenalinske napade. Nakon „paklene ljuljačke“, bilo mi je svejedno na što idem. Tko se sjeća Top spina, ha?
Danas ga više nema. Tu su sada neke nove ludosti.

Gardaland34

No, došli smo s djetetom koje je još daleko od takvih vožnji, pa smo adrenalinski dio samo obišli, da joj pokažemo. U čudu je pitala: mama, šta si na tome bila? I na ovome? Jesam srećo. Na sve svemu sam bila, jednom. Davno. Mislim čak da bih se dala natjerati opet. Možda ipak neki drugi put.

blue tornado
Blue tornado

Mnogi misle da je Gardaland samo adrenalin. Tek kad odeš s malim djetetom shvatiš da je puno više od toga.

Gardaland je podjeljen je na tri djela

Uz adrenalinski, tu su još i Fantasy i Adventure, prilagođeni različitim uzrastima, a iz svega viđenog i doživljenog mogu reći da djeca i kukavice, ovdje stvarno uživaju.

Gardaland5

TIPS AND TRICKS
• Za posjet Gardalandu, obuci se prikladno. Lagane majice i kratke hlače čine se kao najbolji izbor. Sve ćeš smočiti nekoliko puta, ali trenutno je toliko toplo da ćeš se osušiti odmah.
Mjesta za osvježenje
• Ako ideš po ljeti, djetetu uzmi kupaći kostim. Postoje dva vodena dijela, pravi mini vodeni parkovi. Nemoj biti seljak kao mi pa da ti se dijete niz tobogan spušta u gaćicama. Na Elsu i Anu, naravno.

Gardaland4

• Možeš uzeti svoju vodu i hranu. Postoje mjesta za piknik i to je super. S druge strane, možeš i tamo kupiti svašta. Imaj na umu da je bočica male vode 1.5-2 eura, a trebaju ti hektolitri vode.

• Svaka vožnja ima propisanu minimalnu dozvoljenu visinu Nemoj misliti da ćeš zaobići pravila. Ako je dijete kratko svega 5 milimetara, nema šanse da vas puste. Punđica navrh glave se ne računa kao dodatni centimetar. Vjerujte mi.

• Wc-i su prilagođeni djeci, postoje prostorije za presvlačenje beba, prva pomoć
• Posjet preko tjedna je uvijek bolja opcija ako želiš izbjeći čekanja na vožnje. Mi recimo nigdje nismo čekali duže od 10 minuta
Parking se naplaćuje 5 eura
Ako se pitaš koliko je isplativo ići s manjom djecom, reći ću samo da je naša dječja ekipa bila sastavljena od djevojčica starih 3-6 godina. Sve su uživale. Nađe se za svakoga po nešto, a kada vas je više, uvijek se možete malo odvojiti, pa dok jedni čuvaju djecu na dječjim vožnjama, odete si malo podignuti adrenalin. Ili ne morate. I to je ok.

Gardaland51-1

Radno vrijeme

• do 15. lipnja: od 10:00 do 17:00 sati. Vikendom do 18:00 sati.
• 16. lipnja: od 10:00 do 01:00
• od 17. lipnja do 9. rujna: od 10:00 do 23:00
Cijena jednodnevne karte kupljene online: 36 eura, za djecu mlađu od 10 godina 32,50 eura
Cijena jednodnevne karte kupljene na ulazu: 40,50 eura, za djecu mlađu od 10 godina 34,50 eura

Gardaland58

Cijena jednodnevne obiteljske karte:

• za tri osobe (roditelj + dvoje djece mlađe od 10 godina ili dva roditelja + jedno dijete mlađe od 10 godina): 103,50 eura
• za četiri osobe: 138 eura
• za pet osoba: 172,50 eura
Djeca niža od jednog metra ne plaćaju ulaznicu.

Potražite i popust od 50 posto na kutijama Kelloggs žitarica. Navodno ih ima i kod nas, u Intersparu i Mulleru. Nisam vidjela, al sam čula tako. Znam da volite ove pouzdane informacije.

Preko tjedna gužve su neusporedivo manje.
Za najmlađe ove je godine otvoren Peppa Pig land

Gardaland54

Obitelj Kruzovi