Mauricijus: rajski otok za cijelu obitelj

Na popisu želja za romantični odmor Mauricijus je visoko na listi mladenaca i zaljubljenih, ali ne znaju svi da je ovaj rajski otok u Indijskom oceanu savršena destinacija za obitelji s djecom.

mauricijus

Plivanje s druželjubivim dupinima i promatranje kitova s katamarana na izletima do dražesnih otočića tek su djelić brojnih aktivnosti i uspomena koje će mališani, ali i njihovi roditelji ponijeti kući u srcu poput najdražih razglednica s ljetovanja iz snova.

ronjenje-delfini

Prilikom planiranja smještaja najbolji je odabir jedan od resorata koji omogućuje bezbrižno uživanje za sve generacije. Dok se odrasli opuštaju ili uživaju u aktivnom odmoru, profesionalne tete čuvalice nježno brinu o djeci zabavljajući ih brojnim aktivnostima.

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa, Dinarobin Hotel Golf & Spa te Shandrani Beachcomber Resort & Spa odličan su odabir za savršeni odmor s osmjehom na licu.

trou-aux-biches

Luksuz za djecu i odrasle

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa jedan je od najpoželjnijih resorata na otoku zahvaljujući luksuznom smještaju s pogledom na plažu koja je proglašena najljepšom na svijetu. Eleganciju drveta koja se izmjenjuje s tropskim dizajnom soba, bungalova i vila nadopunjuju vodopadi, fontane, bazeni i zelenilo prirode.

trou-aux-biches-1

Trou aux Biches Beachcomber omiljeno je odredište obitelji s mališanima jer su u ponudi besplatni dječji boravci koji rade od jutra do mraka.
Za djecu mlađu od tri godine brinu se pouzdane tete čuvalice.

U Dječjem klubu najmlađi imaju i svoj restoran, a vrijeme provode prepuštajući se kreativnim sadržajima igrajući se u vrtu ili u bazenima. Tinejdžeri između 13 i 17 godina za to vrijeme rone ili igraju tenis. Odraslima su dostupni brojni tretmani opuštanja ili njege u spa centru poput masaža ili kozmetičkih tretmana za duh i tijelo.

trou-aux-biches-2

Pregršt aktivnosti

Na jugu otoka, u resortu Dinarobin Hotel Golf & Spa djeca mogu odsjesti u zasebnim apartmanima koji su povezani s onima u kojima borave roditelji. Dječji klub se smjestio na fantastičnoj lokaciji, tik do plaže, a opet dovoljno blizu drugih hotelskih sadržaja.

dinarobin-hotel-golf-spa

Osmišljen je tako da se roditelji mogu opustiti na plaži ili u hotelu dok se najmlađi zabavljaju u hladu drveća ili bungalovu s pogledom na ocean.
Uz vožnje biciklom, pecanje, tenis, skijanje na vodi, putovanja brodom s prozirnim podom, golf, jedrenje, kao i zabavu na PlayStationu u slučaju kiše, u resortu Dinarobin doista nikome ne može biti dosadno.

Prostrane sobe s pogledom na ocean nude mir nakon aktivnog dana, a tko poželi može rezervirati jednu od tri vile s grijanim bazenima.

dinarobin-hotel-golf-spa-1

Rajski spa

Shandrani Beachcomber Resort & Spa poseban je po tome što se nalazi se na privatnom poluotoku i kao stvoren je za obožavatelje morskih aktivnosti. Idealna je baza za izlet do prirodnog rezervata Ile aux Aigrettes, otočića koji je nastao od koraljnog vapnenca. Melem za dušu i tijelo omogućuje jedan od najegzotičnijih spa centara na cijelom otoku.

shandrani-beachcomber-resort

Rajski spa savršen je za parove koji se zajednički mogu prepustiti užicima s pogledom na zalazak sunca. Dok pod vještim prstima masera nestaje i posljednja napetost u tijelu, konobar donosi pića koja se pijuckaju i kraj bazena.

Djeca od ranog jutra uživaju u traženju školjkica, plivanju i skijanju na vodi, a mogu naučiti i kako se igra golf. Prekrasne ljetne večeri provode se u jednom od četiri restorana uz tradicionalne i moderne delicije iz cijelog svijeta, kao i ponajbolja vina.

Neodoljivi dodo

Osim zabave na bijelom pijesku uokvirenog kokosovim palmama i velikim plavetnilom, Mauricijus je poseban po endemskim vrstama te fascinantnim biljkama i životinjama kakve se ne mogu vidjeti nigdje drugdje na svijetu.

Neke od njih su zbrisane s lica zemlje, kao što je primjerice simpatična ptica dodo, zaštitni znak Mauricijusa, kojoj je i posvećen prirodoslovni muzej u glavnome gradu Port Louisu.

Dodo

Šareni brežuljci Mauricijusa znameniti je Chamarel

sedam-boja-zemlja
Udaljite li se prema jugu otoka, na Chamarel dočekat će vas tlo u sedam boja.

Raznobojni pješčani brežuljci svoj neobičan izgled duguju vulkanskim djelovanju i mineralima zbog kojih ovo geološko čudo prirode raspiruje maštu šarenim nijansama koje ne blijede bez obzira na vrijeme i vremenske uvjete.

Ondje se mališani mogu upoznati sa svijetom divovskih kornjača i upoznati Rosette, Nini, Tota i Tizeana koji provode dane izležavajući se na suncu i družeći se s posjetiteljima koji ih, ako požele, mogu i zagrliti ili promatrati kako uživaju u plodovima tropskog voća.

kornjaca

Atrakcija Mauricijusa – stijena ravnog vrha

Na jugu otoka se nalazi nezaobilazna atrakcija Le Morne Brabant, poluotok prepoznatljiv po velikoj stijeni s ravnim vrhom s koje se spuštaju strme i šumovite litice.
Taj je prizor najupečatljiviji na cijelom otoku, a magnatska je privlačnost neodoljive plitke lagune koja mami tirkiznim bojama.

Stijena

Osim uživanja u prirodi, ondje se može štošta naučiti o endemskim vrstama kojima je Le Morne posljednje utočište na svijetu.
Stijena Le Morne je u usmenoj predaji na Mauricijusu postala simbolom borbe robova za slobodu i njihove žrtve i zbog toga je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine.

Ondje su se u 19. stoljeću skrivali odbjeglih robovi poznati pod imenom „maruni”, odnosno „brđani“ koji su na Mauricijus došli iz raznih krajeva svijeta kao što su Madagaskar, Indija i Jugoistočna Azija.

Uživanje u netaknutoj prirodi

ile-aux-aigrettes
Ile aux Aigrettes te Ilot Gabriel otočići su u blizini Mauricijusa na koje se vrijedi uputiti. Izdvojite vrijeme za cjelodnevne izlete u bajkovite krajolike ova dva bisera u Indijskom oceanu.

Piknik u rajskoj prirodi, pogled na posljednje ostatke velebnih šuma ili neobične životinje poput ružičastih golubova iskustvo je koje se samo ondje može doživjeti.

OVDJE saznajte koje su još znamenitosti, atrakcije i neodoljivi morski užici dostupni na rajskom Mauricijusu

Vodimo vas na Mauricijus otok vječnog doživljaja
Luksuzni resorti Mauricijusa koji ispunjavaju sve želje

Autor: Diana Mikloš, glavna urednica
Posjet omogućio:
Turkish Airlines Inc.