Ljetni kampovi za djecu – što je u ponudi ove godine

Ljetni školski praznici polako se bliže i sada je idealno vrijeme da se osmisli i taj dio godine. Iako je ljeto idealno vrijeme da obitelj provede zajedničko vrijeme na godišnjem odmoru, ljetni kampovi dobra su prilika da djeca dožive drugačije ljetne praznike koji objedinjuju druženje s vršnjacima, učenje, sportske aktivnosti i stjecanje jednoga sasvim novog iskustva.

Donosimo pregled nekoliko ljetnih kampova i njihovu ponudu.

Euroclub

Euroclub
Euroclub je renomirani međunarodni ljetni kamp na otoku Šolti, specijaliziran za edukaciju i turizam djece i mladih. Kao i prijašnjih 25 godina koliko ovaj kamp djeluje, i ove se godine nudi nekoliko radionica, točnije šest programa na engleskome jeziku koji je ujedno i službeni jezik kampa. Program uključuje ljetni kamp engleskog jezika, foto i video radionicu, glamour akademiju, sportsku akademiju, špijunsku akademiju, junior animator akademiju i avanturistički program.

Kamp California

Kamp California
Kamp California međunarodni je dječji kamp koji djeluje od 2003. godine i namijenjen je djeci i mladima od sedam do sedamnaest godina. Glavni kamp nalazi se u Pakoštanima, a u ponudi je i nekoliko programa za stariju djecu (od 14 do 17 godina) diljem Jadranske obale. Svi programi su na engleskom jeziku, a mentori su stručnjaci iz čak dvadeset različitih zemalja koji govore engleski jezik. To je prvi međunarodni kamp američkog stila u Europi, a svake godine u njemu sudjeluju djeca iz više od 30 svjetskih zemalja. Već i ta činjenica jamči ljetno iskustvo u multikulturalnom okruženju. Kroz šestodnevni ili trinaestodnevni program djeca usvajaju nove sportske vještine, unaprjeđuju znanje engleskog jezika kroz Living Language program te doživljavaju potpuno novo iskustvo. Među ostalim, nude se programi Teen Adventure i Teen Sailing koji uključuju i tjedan dana jedrenja Jadranom (za djecu od 14 do 17 godina). Za djecu od 15 do 18 godina koja žele razvijati svoje organizacijske sposobnosti nudi se CIT (Counselor i Training) program.

Eklata

Kamp Eklata
Ljetni kamp Eklata već deset godina okuplja djecu i mlade iz brojnih zemalja nudeći spoj odmora i edukacije, sporta i rekreacije te multikulturalnih spoznaja. I ove godine nudi se škola jezika, kreativni i sportski program. Kamp se nalazi u Zaostrogu na Makarskoj rivijeri, a smještaj je osiguran u višekrevetnim klimatiziranim sobama koje raspolažu vlastitim sanitarnim čvorom, LCD televizorom i mini hladnjakom. U sklopu hostela nalazi se sportsko igralište za nogomet, košarku, odbojku i rukomet, trgovina, zatvorena klimatizirana restoranska sala, diskoteka, caffe bar … Programe vodi stručni animacijski tim agencije Eklata.

Kamp Veli Jože

Ljetni aikido kamp
Ljetni aikido kamp realizira se u suradnji s Kokoro sportskom udrugom u kampu Veli Jože u Savudriji. Aikido je japanska vještina koja potiče dijete nenasilnom umijeću rješavanja sukoba u svakodnevnom životu, učeći ga pritom disciplini, smirenosti, poštovanju prema drugima te koncentraciji. Istodobno se treningom pravilno razvija i raspoređuje mišićna masa.

Kamp Veli Jože smješten je u hladovini mediteranske šume, a smještaj je osiguran u drvenim kućicama. Taj je kamp posebno pogodan za ljetovanje djece starije od dvanaest godina. Unutar kompleksa nalazi se i polivalentni stadion, a na raspolaganju je i oprema za stolni tenis, minigolf te teren za odbojku.

Oreb Club International

Oreb
Oreb Club International nudi ljetni dječji kamp na otoku Korčuli namijenjen djeci i mladima od 10 do 25 godina. Voditelji i učitelji su stručnjaci tj. profesori kineziologije bogatog iskustva. Djeca su tijekom cjelokupnog boravka u kampu pod stručnim nadzorom pratitelja i profesora Oreb Cluba, a osigurana je i neprekidna liječnička skrb u Domu zdravlja Korčula. Program uključuje osnovni tečaj jedrenja, jedrenje na daski, veslanje (kajak, kanu) te mornarske vještine i spašavanje.

Piše: Wishmama