Sedam načina da „pomirite“ bebu i posao

Ne morate birati između posla i djeteta, samo pronađite način usklađivanja ta dva segmenta svoga života.

Zaposlene mame majstori su balansiranja između građenja profesionalne karijere i provođenja kvalitetnog vremena s djetetom.

To je vrlo težak zadatak, a za ženu veliko i fizičko i psihičko opterećenje. Da bismo olakšali svim mamama koje se žele posvetiti djeci, ali i biti uspješne na poslu, evo savjeta kako uskladiti ta dva svijeta.

1. Odredite točno period kada ćete i vi i partner raditi kod kuće. Najbolje je da to bude večer ili vikend, a radite samo ono što morate.

2. Budite ponosni i na sebe i nagradite se kad god ste u prilici. Na duge staze i dijete će biti ponosno na vas.

3. Odredite vrijeme samo za sebe i pobrinite se da ga dobijete. Recimo, barem jednom mjesečno otiđite u kupnju koja će trajati tri sata ili se odlučite za frizera.

4. Ako ste odlučili vratiti se na posao prije nego što je beba napunila godinu, pokušajte je dojiti ujutro i navečer. Ta bliskost će vam činiti posebnu ugodu na početku i kraju svakoga dana.

5. Od prve plaće koju dobijete nakon porodiljnog dopusta kupite sebi nešto lijepo, jer ćete se osjećati bolje.

6. Pronađite nekoga ko će se brinuti o djetetu dok vi radite, kako biste bili mirni i koncentrirani na posao. Kada dođete kući, odmorite se, pa se onda upustite u avanturu s djetetom.

7. Kada ste na poslu, ne osjećajte zbog toga grižnju savjesti. Pokušajte razdvojiti radno vrijeme od onoga koje je posvećeno samo vašem djetetu.

Izvor: Beba