Što učiniti kada se budite umorne?

Vjerojatno ste već prije čule savjet: “Naspavaj se sada dobro, jer kad rodiš, nema više spavanja!” Taj savjet bi bio odličan kada bi se san mogao nataložiti, kao primjerice, masno tkivo koje bismo mogli trošiti u danima kada nam nedostaje. Ali to nažalost ne možemo.

dodatak prehrani protiv umora na biljnoj bazi niksen

Mnoge mame će se složiti da promjena svakodnevice i fizički umor rezultiraju stresom te da se taj osjećaj umora često proteže od jutra do večeri, a ponekad i danima.

I koliko god se trudili, ne postoji način da se pripremimo na umor i manjak sna. Kao što je dobra organizacija i rutina ključ za dobar dan i san vašeg djeteta, tako je vaša osobna wellbeing rutina važna da “preživite”.

Jer dobra vijest je da će taj umor proći!

A kako biste ga odagnali, vizionarski tim wellbeing stručnjaka iz Niksena osmislio je potpuno prirodna rješenja koje će osvijetliti i vaš najtmurniji zimski dan.

Inspirirani drevnim biljkama i najnovijim istraživanjima o zdravlju našeg mozga, kreirali su Nootropicse, dodatke prehrani koji su namijenjeni povećanju cjelokupne energije, poboljšanju koncentracije, borbi sa stresom, anksioznošću i nesanicom.

Bogate formule ne sadrže umjetna bojila ni konzervanse te odgovaraju zahtjevima plant-based prehrane. Čak je i sama kapsula od celuloze.

Stručnjaci su birali isključivo ekstrakte bilja koji su poznati još iz ayurvedske i kineske medicine te ih dodatno obogatili vitaminima, mineralima i aminokiselinama za bolju apsorpciju i snažan sinergistički učinak.

niksen biljni preparat protiv umora s vitaminima

Flow’N’Glow za sjajan dan, Nighty Night za lakši san

Dnevnu wellbeing rutinu je najbolje započeti s jutarnjim Flow’N’Glow Nootropicsom, formulom stvorenom kako bi podržala optimalno funkcioniranje mozga i u trenucima najvećeg umora te doprinijela osjećaju balansa koji je potreban svakoj od nas.

Flow’N’Glow je jedinstveni spoj 17 aktivnih sastojaka koji uključuju ekstrakte ginsenga, gotu kole i ginkga bilobe, vitamine B skupine, vitamin D3, biotin i koenzim Q10.

Vitamini B3, B6, B12 i H doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava, a željezo i folna kiselina doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti dok je koenzim Q10 važan doprinos za brojne procese u tijelu. Flow’N’Glow ne sadrži kofein i slične stimulanse.

Za večernju rutinu, rješenje potražite u Nighty Night Nootropicsima, spoju biljnih ekstrakata i elektrolita za kvalitetan san, miran um i poticanje opuštanja nakon stresnog i užurbanog dana.

Sadrži 12 aktivnih sastojaka, među kojima ekstrakte korijena valeriane, pasiflore, rhodiole i gloga u kombinaciji s magnezijem, L-theaninom, cinkom i kalijem.

Magnezij doprinosi boljem funkcioniranju živčanog sustava i osigurava normalnu funkciju mišića. Također sadrži i prah višnje koji je prirodan izvor melatonina.

Za najbolji učinak Flow’N’Glow i Nighty Night koristite u kombinaciji, jer koliko je važno “nahraniti” naš mozak tijekom dana, toliko je važno i odmoriti ga tijekom noći i pripremiti ga za novi dan.

Ova “dobitna kombinacija”, najkvalitetnijih biljaka i nutrijenata za koncentraciju, smirenje, mentalnu jasnoću, vitalnost, fizičku snagu, dugovječnost i balans, dostupna je na webshopu niksennutrio.com i www.oktal-pharma.hr te u Farmacia ljekarnama.

Živa probiotička kultura, tonik za izvrsnost

Ali imamo za vas još jednu dodatnu ideju za vašu večernju wellbeing rutinu! Naše prabake i bake su itekako znale tajnu dobrog sna i dobre probave, a to je svakodnevna konzumacija organskog nepasteriziranog jabučnog octa.

CIDRANI ocat funkcionalna hrana obogaceni ocat

Inspirirani tradicijom, Cidrani tim je razvio prvi živi (raw) jabučni ocat na hrvatskom tržištu.
U njemu žive zdrave bakterije Acetobacter aceti, znane i kao wild mother kultura (majka), a to znači da su jabuke divlje fermentirane te nisu dodani kvasci kako bi se potaknuo proces fermentacije.

To je sasvim prirodan postupak i njegov rezultat je zato ocat bogat polifenolima. Polifenoli dokazano utječu na dugovječnost, a Cidrani ih sadrži čak 8000 mg po litri!

Osim što je bogat mineralima kao što su kalij, natrij, kalcij, magnezij, fosfor i željezo, sadrži i vrijedne vitamine B skupine, C, E i A vitamin.

Napitak protiv umora niksen

Kako biste se razbudili i potaknuli svoj metabolizam, u čašu vode dodajte 2 jušne žličice Cidrani Original jabučnog octa.
Ako više volite slatkasti okus, dodajte 2 žlice Cidrani Honeya infuziran sirovim medom od bagrema.

Neka ovaj ritual, uz Nootropicse, postane vaša wellbeing prevencija i tajna vitalnosti i sreće. Ne samo vas , već i vaših bližnjih.

Cidrani jabučne octave možete pronaći u dm prodavaonicama, webshopu Cidrani i specijaliziranim trgovinama zdrave hrane.

Naslovna fotografija: Vedran Bošković

Fotografija napitka: Marina Obradović

Ostale fotografije: Ivana Ćosić