7 najboljih novogodišnjih filmova

Budući da smo u periodu novogodišnjih blagdana, obiteljskog okupljanja, pozitivnih vibracija i darivanja u domovima s našim najdražima uvijek bude lijepo pogledati neke klasično standardne filmove čija se tradicija nastavlja iz godine u godinu. Neki filmovi pobude u nama sjećanja, drugi nas prisjete ne emocionalne trenutke u životu dok u nekima jednostavno uživamo gledajući i poželimo da oni nikada ne stanu. U narednom tekstu donosimo vam listu 7 popularnih novogodišnjih filmova. Nadamo se da ćete i Vi uživati u našem odabiru najboljih. Ovi blagdanski filmovi zaradili su i najviše novaca u povijesti blagdanskih filmova.

movie

Sam u kući

Tradicionalni film koji se pušta redovito za svake novogodišnje blagdane je legendarni „Sam u kući“. Mnogima od nas je ovaj film poznat još od djetinjstva, a svi mi se uvijek razveselimo gledajući ga bez obzira što smo ga već vidjeli preko sto puta. Glavni glumac je osmogodišnji Kevin Mekalister koji pukom slučajnošću ostaje sam kod kuće te tada započinje njegova životna avantura.

Die Hard

Film iz 1988. Godine s Bruce Willisom u glavnoj ulozi, jedan je od filmova koji si zaradili najviše novaca. Priča govori o tome kako glavni junak filma spašava na Badnju večer svoju obitelj i na taj način vraća ih ponovno u svoj život. Zaključak je taj da ljubav uvijek pobjeđuje na kraju.

Elf

Glavno mjesto radnje ovog filma je New York. Gdje blagdanska čarolija može ljepša nego u jednom od najpoželjnijih gradova svijeta. Film započinje tako da patuljak Buddy ne zna da je zapravo odrasla osoba sve ne dođe sa Sjevernog pola u New York tražeći svog oca. Savjetujemo pogledati.

1941

Slavni redatelj Steven Spielberg obilježio je i blagdansku seriju najboljih filmova koji se obavezno moraju pogledati. Njegov film pod nazivom 1941 proglašen je jednim od najboljih blagdanskih filmova kao i najboljom komedijom ovog vremena.

filmovi-2

Božić s Kranks obitelji

Film iz 2004. godine osvojio je brojne simpatije diljem svijeta upravo zbog spontanosti i jednostavnosti kojom su glumci odradili svoj posao. Priča je bazirana na romanu Johna Grishama „Skipping Christmas“, a govori o obitelji koja u zadnji trenutak odlučuje blagdane provesti kod kuće umjesto na skupom krstarenju.

Božićna priča

Redatelji su ovu priču osmislili na način kako bi ljude podsjetili kako trebaju više misliti na obitelj, svoje najdraže i tradiciju. Cilj je potaknuti ljude da shvate da su prave vrijednosti u obitelji i najdražim ljudima oko nas.

Čudo u 34-oj ulici

Jedan od najlegendarnijih filmova prikazuje se u crno-bijeloj verziji. Film je nastao 1947. godine i jedan je od najgledanijih blagdanskih filmova.

Autor: Marina Jakšić