Kaka-frka? Pametne pelene koje brišu sve „plobleme“

Uz hranjenje i kupanje novorođenčeta, mijenjanje pelena zadatak je s kojim ćete se brzo suočiti kao novopečeni roditelj. Iako se taj ritual u početku može činiti pomalo kompliciranim, brzo ćete se uhodati.

No za promjenu pelena je ipak potrebno nešto truda. Iako je i to važno, ne mislimo pritom samo na odabir najboljih pelena. Jedan od problema s kojim se mame često susreću je bebin plač. To nije ništa neobično jer bebe mogu plakati zato što im je hladno, gladne su ili im jednostavno nije jasno što se događa.

mama i novorodece

Novorođenčad je osobito osjetljiva na hladnoću, a kombinacija skidanja odjeće i vlažnih maramica provjeren je recept za plač. Stoga je najbolje mjesto za presvlačenje ono na kojem je toplo, a bebu možete zagrijati i tako da kroz igru nježno puhnete nekoliko puta topao zrak po tijelu.

Nježan dodir, tihi glas i pažljivi pokreti tijekom mijenjanja pomoći će u smirivanju i stvaranju sigurnog okruženja, a pjevanje ili pričanje s bebom tijekom presvlačenja neki su od načina kojim se možete povezati sa svojim mališanom.

Ako je mama opuštena i zaigrana i beba će biti smirenija, što će olakšati „prljavi posao“. Stoga duboko udahnite i ne žurite, nego zabavite bebu luckastim grimasama, škakljanjem ili puhanjem u trbuščić.

Sačuvajte neke od omiljenih bebinih pjesmica za presvlačenje jer će ih zaokupiti, baš kao i šarene igračke koje možete staviti izvan bebinog dosega, ali namjestiti tako da ih dobro vidi. Lijep pogled pružit će i stol za presvlačenje smješten blizu prozora, ili kakve šarene slike.

kutak za presvacenje bebe

Kako bi mijenjanje pelena prošlo što brže, lakše i bezbrižnije najbolje je da bebe imaju svoj kutak za presvlačenje. Ondje možete držati osnovne stvari, ali rasporedite ih tako da budu izvan bebinog dosega. Osim pelena odgovarajuće veličine, to uključuje i maramice te proizvode protiv osipa, poput zaštitnih masti, krema i pudera.

Prljava pelena može brzo nadražiti osjetljivu kožu, a upravo zato je i važno odabrati pelene koje dobro upijaju. U Pampersu preporučuju nove pelene-gaćice Pampers Pants s džepićem Stop & Protect koji omogućuje do 12 sati zaštite od propuštanja sa svih strana.

pampers pelene snazna jezgra za upijanje
Moćna upijajuća jezgra u trenu upija tekućinu i brzo je odvodi daleko od bebine kože kako bi se smanjio rizik od osipa.

pampers pelene gacice trake oko trbuhaZahvaljujući pametnom dizajnu, Pampers Pants udobno, ali čvrsto prianjaju oko bebinog trbuščića bez obzira na kretanje i igru te tako sprečavaju propuštanje. Pritom pomažu i dvostruke trakice uz nogice.

pelene pampers dvostruka traka

Meškoljenje tijekom presvlačenje ne olakšava mijenjanje pelena, čemu su u Pampersu doskočili rastezljivim pojasom kako bi se pelene mogle navući u jednom potezu.

jednostavno odlaganje pampers pelene gacicaSkidanje je lako, baš kao i odlaganje; pelene-gaćice zamotajte i učvrstite jednokratnom trakicom.
Uz pokoji trik i odgovarajuće pelene i presvlačenje može postati lakše i bezbrižnije.

Tekst uz odobrenje: Procter & Gamble – Pampers