Što obući za obiteljsko fotografiranje

Obiteljske fotografije posebna su vrsta uspomena koje „žive“ iz generacije u generaciju i upravo je zato poželjno da cijela obitelj na njima djeluje kao jedna cjelina. Kako biste to i postigli, oslonite se na nekoliko praktičnih i jednostavnih savjeta kada se fotografirate za uspomenu.

Jednostavne boje

Ako je moguće, pokušajte izbjeći više vrsta uzoraka i boja jer bi na fotografijama to moglo odvlačiti pozornost onoga tko ju gleda što zapravo i nije cilj ovakvog fotografiranja. Zato, predložite ostalim članovima obitelji da se obuku u sličnom tonu, bez obzira jesu li to tamne, svijetle ili pastelne boje te se držite minimalističkih uzoraka na odjeći.

obiteljsko fotografiranje

Neka pozadina bude vodilja

Ako je fotografiranje zakazano u parku, šumi ili jednoj prostoriji vaše kuće odnosno stana, imajte na umu boju ili boje pozadine. Zato, ako se fotografirate ispred crne pozadine, onda crna boja odjeće nikako nije dobar izbor jer bi u suprotnom na fotografijama vaše glave mogle izgledati kao da lebde u zraku. Komično, zar ne?

Djeca i udobnost na prvom mjestu

Iako se ne čini, fotografiranje može biti pomalo zamorno ili dosadno, posebice za one najmlađe. Zato trebate razmisliti o tome hoće li vaš trogodišnjak moći sjediti na istom mjestu punih sat vremena odjeven u odijelo.
Kada se radi o djeci, najbolje ih je obući u što jednostavnije kako bi se nesmetano mogli koncentrirati na ono što fotograf od njih traži.

obiteljska-fotografija-1

Istu psihologiju možete primijeniti i na frizuru pa je najbolje da i ona bude jednostavna jer bi u konačnici djeca na fotografijama mogla ispasti pomalo neuredno (pošto ju najčešće diraju).

Identično odijevanje skriva individualnost

Poželjno je dakle, da članovi budu odjeveni u sličnom tonu boja, ali to ne znači da bi svi trebali biti odjeveni u istu boju jer će to „utopiti“ važne karakteristike nekih članova zbog kojih su obiteljske fotografije posebno zanimljive.

Dodaci su dobrodošli

Ne samo da će dodaci upotpuniti monotoniju jednostavnih boja već će u fotografije unijeti i element zabave. Tako muški član obitelji može odjenuti kravatu koju netko u određenom trenutku može simpatično povući u zrak. Također, djeci možete dati ogrlice ili šešire iza kojeg se na nekim fotografijama mogu simpatično sakriti.

obiteljska-fotografija

Zanemarite trendove

Možda vaša djeca obožavaju likove iz crtića i vole ih imitirati odijevajući se u njih, ali ako ciljate na bezvremenske fotografije, možda je ipak najbolje da im objasnite kako obiteljsko fotografiranje nije vrijeme za to. Naravno, obećajte im kako će drugom prilikom biti vremena za upravo ono što oni žele.

Na kraju, najvažnije je da su se prilikom fotografiranja svi ugodno proveli i zabavili. Najbolje je zato fotografiranje započeti s nekoliko šašavih fotografija kako bi se djeca opustila. Nikada ne znate, možda baš te fotografije budu vaše najdraže!