Čarolija darivanja djeci i bebama

Blagdani su vrijeme kada djeci poklanjamo najviše darova i to može postati prava čarolija užitaka. Užitak je kupovati djeci, jer su nam na policama dućana većinom igračke označene za koju dobnu skupinu su najmijenjena.

A djeca se raduju svemu tako da je za njih još najlakše kupovati. Ona se podjednako raduju igračkama, bojankama, knjigama, bojicama, odjeći i naravno uvijek najviše slatkišima.

djeca i božić1

No, kada bismo izdvajali što djecu najviše veseli kada odmotaju šareni papir i mašnu na poklonu svakako su u prvom redu igračke.

One kod djece bude maštu, ona razvijaju priče u kojima sami sudjeluju u interakciji s igračkom koju upotrebljavaju u pojedinoj igri. Roditelji uvijek trebaju imati na umu pri odabiru svake igračke da slušaju riječ stručnjaka i kupuju one koje su namijenjene dječjoj dobi.

božić kuglica dijete djeca

Pokloni za bebe

Kada kupujemo malim bebama najviše se preporučuju plišane, mekane igračke, zvečke, platnene figurice, svakako one igračke koje su bezopasne za igranje. Za bebe su dobre zabavne igračke koje proizvode zvukove, odnosno one koje su šarene kako bi se upoznali s bojama svoje okoline.

Najbolje igračke su one edukativne naravi, one koje djeci omogućavaju da nauče nove vještine ili one koje ih uče socijalizaciji odnosno odnosima s ostalom djecom i ljudima u svojoj okolini.

Kroz igračke i igranje djeca upoznaju i sami sebe, otkrivaju mogućnosti i mogu steći jako lijepa iskustva. Kvalitetne i korisne igračke su one najbolje jer potiču razvoj djeteta u svakom smislu.

Piše: Wishmama