Top 7 najzanimljivijih crtića

Top 7 crtića u kojima će sigurno uživati vaši najmlađi.

Crtići su oduvijek bili najzanimljiviji za one najmlađe iako u njima uživaju i odrasli ljudi. Svatko dijete prije spavanja ili za vrijeme vikenda jedan dio svog vremena provede uživajući u raznolikim crtićima koje imamo prilike vidjeti na malenim ekranima. Iz Walt Disney tvornice izašli su mnogobrojni crtići čiji se sadržaji pamte i nakon dugog niza godina, a smatra se da je 1940. godine prvi puta prikazan crtani film.

Donosimo vam listu najznačajnijih i najzanimljivijih crtića koji su obilježili povijest industrije crtića.

LETEĆI MEDVJEDIĆI

Maleni leteći medvjedići obilježili su mnoge generacije koje su gledajući ovaj crtić, odrasle na njima. Definiraju se kao vrsta između medvjeda i leptira, a svojim brzim letom rješavaju mnoge ekološke probleme na planeti Zemlji. Poanta ovog crtića osim zanimljivih likova je podizanje svijesti o ekologiji i okolišu među djecom i pripadnicima mlađe generacije. Mjesto glavne radnje je stoljetna šuma gdje živi mudri medvjed Pluton koji predvodi životinjsku zajednicu. Najznačajniji likovi su medvjedići Tina i Dado, sova Grga, lasice Smrdalo i Smucalo i zmija Sliniša.

BALTAZAR

Legendarni crtić čiji glavni lik je utjelovio profesor Baltazar. Pametni i domišljati djedica poznat je po svojim idejama s kojima se pokušava sjetiti idealnog izuma. Poznat je po svom štapu, šeširu i užurbanom hodu.

ŠTRUMFOVI

Štrumfovi su nastali kao ideja belgijskog crtaća stripova Peyo, a prvi puta su se pojavili u obliku stripa. To su izmišljena bića plave boje koja su živjela u malenim kućama u obliku gljiva. Najpoznatiji likovi su Papaštrumf, Štrumfeta te Gargamel s mačkom Azrijelom. Štrumfovi su kasnije izašli u obliku serije i dugometražnog filma.

Štrumfovi

PTICA TRKAČICA

Ovaj zanimljiv crtić svoje porijeklo vuče u SAD-u, a glavno mjesto radnje odvija se u pustinji. Glavni likovi se tijekom cijelog crtića samo love, a gladni Kojot je taj koji lovi Pticu Trkačicu, a ona predstavlja pametnu i sposobnu pticu.

MOJE TIJELO

Francusko-edukativni crtić obilježio je školovanje brojnih generacija. Serijal crtića govori o ljudskom tijelu, zdravlju i bolestima koje napadaju ljudski organizam. Kako bi na što lakši način predočili djeci ideju samog projekta odlučili su to napraviti u formi crtića.

TOM I JERRY

Tom i Jerry su miš i mačka koji nisu u dobrim odnosima. Ne vole se pa se u cijelom serijalu nadmudruju i svađaju. Ovaj magični crtić izašao je iz tvornice Walta Disneya.

A JE TO

Crtić „A je to“ nastao je kao proizvod češke produkcije. Ovaj crtić govori o dva majstora koji svakodnevno nešto pokušavaju popraviti i stvoriti, a nikako im to ne polazi za rukom.

Autor: Marina Jakšić
Fotografije: Foter/Pixbay