Zabavni parkovi koje možete posjetiti kroz vikend

Postoji li idealno godišnje doba za posjetiti zabavne parkove? Par dana godišnjeg odmora koji su vam ostali možete utrošiti na druženje i zabavu. Donosimo vam listu 7 europskih zabavnih parkova koje možete posjetiti.

Gardaland

Gardaland
Oko 500 kilometara dijeli Zagreb od ovog zabavnog parka koji se nalazi na jezeru Garda u Italiji. Gardaland je itekako poznat među Hrvatima, a u njemu se može pronaći ponešto za svakoga.

I djeca i odrasli u ovom zabavnom parku mogu doći na svoje jer on nudi razne atrakcije, vlakove smrti, dječje vlakiće i adrenalinske vožnje.

Odlučite li dan provesti u Gardalandu sigurno nećete požaliti, a od silnih atrakcija i zanimljivosti vrijeme će vam preletjeti.

Portaventura Barcelona

Portaventura Barcelona
Samo sat vremena od Barcelone smješten je zabavni park Portaventura.
Radi se o parku koji je svoja vrata otvorio 1995. godine, a svakodnevno okuplja brojne obitelji željne zabave.

Park je podijeljen u šest tematskih zona: Mediterrània, China, Polynesia, México, Far West i Sésamo Aventura, od kojih je svaka zona specifična na svoj način.

Na ukupno 120 hektara mogu se pronaći razne atrakcije, održavaju se brojni show programi, a u okolici su smješteni i brojni hoteli pa ako se umorite od zabave, možete malo i prileći.

Disneyland Pariz

Disnyland Paris
Što je Disneyland zna svatko! Onaj najpoznatiji smješten je u Americi, ali ljubitelji animiranih filmova mogu doći na svoje i u Europi i to u Disneylandu u Parizu.

Svoja je vrata park otvorio 1992. godine, a sve do danas otvora ih svim ljubiteljima crtanih likova. Osim uobičajenih svakodnevnih aktivnosti, šetnji s kostimiranim likovima iz crtića i brojnim drugim atrakcijama, ovdje pripremaju i posebne ljetne atrakcije, program povodom Noći vještica, ali i program za čaroban Božić.

Minimundus

Minimundus
Jeste li ikada čuli za Minimundus u Klagenfurtu?

Radi se o parku koji predstavlja svijet u malom. Ovaj je park od Zagreba udaljen nešto više od 200 kilometara, a u sebi čuva brojne svjetske građevine napravljene u mjerilu 1:25.

Ovdje se tako može pronaći Kip slobode, Bijela kuća, ali i Atomium i Bazilika Svetog Petra. Park je zanimljiv i djeci koja u njemu osim učenja i igre mogu i proslaviti rođendan na malo drugačiji način.

Legoland

Legoland
Gotova sva djeca u djetinjstvu su vrijeme provodila igrajući se s lego kockama. Bilo da se radilo o dvorcu, raketama, kućama u cvijeću, vilama ili parkovima, djeca su provodila sate na podu stvarajući nova čuda. Da lego kocke nisu rezervirane samo za djecu pokazuje i ovaj Legoland park napravljen od lego kockica.

Iako ih ima po cijelome svijetu, mi smo se odlučili za Legoland u Njemačkoj. Tamo možete pronaći Miniland i pogledati svijet iz jedne druge perspektive, pustolovni dio, dio pod nazivom X – treme te brojne druge zanimljivosti.
Park je smješten u Günzburgu u Bavarskoj, a od Zagreba je udaljen gotovo 700 kilometara.

Asterix park

Asterix park
Gdje bi drugdje bio smješten Asterix park nego u Francuskoj, a od Pariza je udaljen oko 30 kilometara.

Ovdje tako možete više saznati o Egiptu, Rimskom carstvu, Vikinzima, Galima i Antičkoj Grčkoj. Gotovo 35 atrakcija privlači roditelje i djecu iz cijelog svijeta, a osim adrenalina i zabave, održavaju i razne show programe na otvorenom začinjene galskim humorom.

Europa park

Europa park

Europa park
smješten je u Njemačkoj, u gradu Rust oko 950 kilometara udaljenom od Zagreba. Otvoren je 1975. godine, nalazi se na 85 hektara, a može primiti nekoliko desetaka tisuća posjetitelja u jednom danu.

Ovaj je park pravi zabavni park u svakom smislu te riječi, pruža oko 57 različitih vožnji od kojih su neke vlakovi smrti, dok druge pružaju atrakcije na vodi ili zanimljivosti na otvorenom.

Park je namijenjen i djeci i odraslima, a koliko je ljudima privlačan pokazuje i podatak da su proslavili 100 milijuntog posjetitelja.

Ima li bolje pozivnice? Mislimo da ne, stoga okupite obitelj i prijatelje i uputite se u jedan od ovih parkova.

Autor: Vedrana Duić Loparić
Naslovna fotografija: DLPTreasures