Top 7 savjeta za izbor najboljih dječjih kolica

Pogledajte najbitnijih 7 savjeta savjeta pri kupovini kolica za bebe i djecu.

Danas se na tržištu nudi mnoštvo dječjih kolica te se roditelji često nađu u nedoumici kakva kolica točno odabrati za svoje dijete.

Obratite pažnju na težinu kolica

Ovisno o tome živite li u kući ili stambenoj zgradi, uvijek birajte kolica koja su manje teška. Optimalna težina kolica iznosi 15-18 kg.
Ako živite u stanu, i pritom koristite lift, obavezno izmjerite širinu kolica. Ili birajte kolica na rasklapanje.

Obratite pažnju i na veličinu prtljažnika od automobila. Ako imate malo prostora odustanite od velikih kolica. Ručka za guranje kolica treba da odgovara i vama i partneru.

Položaj naslona za bebu

Ako ćete u kolicima voziti novorođenče imajte na umu da se sjedište mora moći spustiti do ležećeg položaja, te je dobro da ima nekoliko nivoa podešavanja. Podloga na koju se oslanjaju bebina leđa mora biti dovoljno čvrsta, postavljena podloga, a nikako labavo platno.

Dječja kolica moraju biti laka za rukovanje

Poželjno bi bilo da imaju kotače koji se okreću, radi lakšeg upravljanja. Što se tiče samih kotača, postoje veći i manji.
Veći kotači na dječjim kolicima omogućavaju udobniju vožnju i izdržljiviji su na neravnim terenima, pa ako planirate da dijete vozite na izlete ili na mjesta gdje je neravni teren veći kotači su preporučljiviji.

Provjerite imaju li kolica imaju pokretnu ručku

Od šestog do osmog mjeseca beba uči razlikovati nepoznata lica od poznatih pa se može prestrašiti ako ne vidi nikog poznatog. Za taj period su idealna kolica koja imaju pokretne ručke koje vam omogućavaju da dijete bude okrenuto licem prema vama. Neka kolica imaju ručku koja se može podesiti po visini, ali prije kupovine isprobajte kolica kako bi bili sigurni da vam odgovara visina.

Praktična košara

Dječja kolica koja imaju praktičnu košaru ispod sjedišta odličan su izbor jer omogućavaju spremanje bebinih stvari.

Boja dječjih kolica i sigurnosne kopče

Boja kolica treba bi biti neutralna. Ako se odlučite za svjetliju boju obratite pažnju na to koji dijelovi kolica se mogu skinuti i oprati.
Kolica trebaju imati sigurnosne pojaseve na pet tačaka a kopče trebaju besprijekorno funkcionirati.

Zaštitni krov na dječjim kolicim< i zašto je on važan

Zbog vremenskih uvjeta svaka kolica bi trebalo da imaju zaštitni krov. Krov je veoma bitan na kolicima jer štiti dijete od sunca, kiše i vjetra. Provjerite koliko se krov može nisko spusti ako imate kolica na kojima se ručka ne može premjesti na drugu stranu. Na krovu kolica važno je također imati plastični otvor kroz koji uvijek možete vidjeti svoju bebu.

Izvor: Beba.ba