Je li mojoj bebi hladno?

Ovo je jedno od najčešćih i najvažnijih pitanja koje svi roditelji postavljaju sebi u hladnijim danima. Dječja je koža iznimno tanka i nježna, nakon porođaja nije posve razvijena te će u prvih nekoliko mjeseci doživjeti mnoge promjene. Ove promjene uz vašu njegu i brigu pomažu u održavanju kože zdravom. Zbog tanke kože, bebe su vrlo osjetljive na hladnoću, a kako biste smanjili rizik od prehlada i učinili hladnije dane ugodnijima, bebu trebate dobro zaštititi.

nivea-djeca-1

Kako zaštiti bebu od hladnoće?

Šetnja i boravak na svježem zraku gode dječjem organizmu i čine ga otpornijim na infekcije. Do treće godine života, osobito tijekom prve, dječja je koža vrlo osjetljiva na temperaturne razlike u okolini. Zaštititi bebu od hladnog vremena vrlo je jednostavno, samo pripazite na sljedeće:
> Nema potrebe za pregrijavanjem prostorija u kojima vaša beba boravi. Dovoljno je da dnevna temperatura bude od 20 do 22 °C, noćna od 18 do 20°C.
> Najvažnije je dobro odjenuti dijete – najčešća je pogreška previše odjeće. Najbolje je bebu odijevati slojevito, ovisno o tome koliko će biti aktivna. Nije isto vozi li se u kolicima ili se igra u parku.
> Birajte pamučnu odjeću jer vuna može iziritirati osjetljivu dječju kožu
> Skafanderi i vjetrovke odličan su izbor, samo pazite da ispod njih dijete bude odjeveno slojevito.
> Kapica je obvezan modni detalj!
> U dojenčadi i male djece koža je posebno osjetljiva oko usana zbog slinjenja, duda varalica i izbijanja zubi te ju je potrebno jako dobro zaštititi

Uz dopuštenje: Beiersdorf (sve fotografije)