Kako studirati u Americi u koledžima i sveučilištima koja su popularna

Ovog lipnja američka sveučilišta i koledži predstavit će se hrvatskim učenicima i studentima na virtualnom sajmu u organizaciji mreže EducationUSA!

U srijedu, 15. lipnja 2022., održava se EducationUSA sajam visokog obrazovanja, koji organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni centar globalne mreže EducationUSA u Hrvatskoj.

Na sajmu se očekuje bogat program u okviru kojega će američka sveučilišta i koledži predstaviti svoje studijske programe, objasniti postupak prijave za međunarodne studente, ali i dati informacije o stipendijama koje dodjeljuju međunarodnim studentima. I ove godine, sajam se održava u online formatu.

studiranje stipendije za koled

Tradicionalno i jedinstveno događanje u Hrvatskoj

EducationUSA sajam visokog obrazovanja u Hrvatskoj se organizira deveti put zaredom, a ove se godine treći put održava online da bi bio pristupačniji učenicima i studentima iz cijele Hrvatske.

S obzirom na to da je sajam dio virtualne turneje predstavnika američkih visokih učilišta po regiji, IRO organizira sajam s drugim EducationUSA centrima iz regije, pa će sajam biti otvoren i za studente iz okolnih zemalja, kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Sajam je jedinstveno događanje namijenjeno svima koji žele dobiti više informacija o studiranju u SAD-u i financijskim potporama za studij – prvenstveno studentima i učenicima, ali i roditeljima i nastavnicima.

studiranje u USA americi

Zanimljiv program sajma

Svi posjetitelji ovogodišnjeg sajma imat će priliku upoznati predstavnike više od 30 američkih sveučilišta i koledža te iz prve ruke doznati korisne informacije o studiranju na pojedinim institucijama.

Od 16:30 do 19 sati posjetitelji će moći poslušati razne prezentacije visokih učilišta o prijavama na studij u Americi (traženje stipendije, prijavni eseji, pisma preporuke), a od 19 do 21 sata posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove visokih učilišta te ondje razgovarati s predstavnicima tih američkih visokih učilišta o temama koje ih zanimaju.

Dostupno i besplatno savjetovanje s EducationUSA savjetnicom iz Hrvatske

EducationUSA sajam visokog obrazovanja organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj.

EducationUSA je mreža savjetodavnih centara u više od 170 zemalja svijeta koju podržava američki State Department, a čiji savjetnici nude točne, objektivne i sveobuhvatne informacije o studiranju u SAD-u.

Na ovogodišnjem sajmu u 2022. godini posjetitelji će moći posjetiti i štand EducationUSA centra u Hrvatskoj, gdje će dobiti informacije o upisima na američka visoka učilišta i standardiziranim testovima potrebnima za upis studija u SAD-u, kao što su TOEFL, SAT, ACT, GMAT i GRE.

studiranje u americi stipendije

Registracijom do sudjelovanja

Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a za sudjelovanje je potrebna registracija preko poveznice OVDJE

Više informacija dostupno je i na Facebook stranici i Instagram profilu EducationUSA centra u Hrvatskoj.

Uz dopuštenje Instituta za obrazovanje

Saznajte još: