Njega tijela u trudnoći

Već nekoliko mjeseci traje moja avantura sa proizvodima iz Olival kozmetike. Prve njihove proizvode sam dobila na poklon i kako sam bila prezadovoljna njihovim učinkom tako je krenulo i moje istraživanje sa ostalom Olival kozmetikom. Danas završavam svoje putovanje sa meni najdražom linijom proizvoda, a to je linija za tijelo.

Kao trudnica puno više pažnje posvećujem njezi tijela nego što mi je to bio običaj prije. Razlog tome je što se tijekom trudnoće cijelo tijelo mijenja pa mu je potrebno posvetiti više pozornosti nego inače. Buduće mame trebaju posebnu pozornost posvetiti sastojcima kozmetičkih proizvoda, kako djetetovo, ali i vlastito zdravlje ne bi bili ugroženi. Iz istog razloga sam se odlučila za prirodnu Olival kozmetiku.

Stopala u trudnoći su znatno osjetljivija i njihovo oticanje otežava trudničku svakodnevnicu. Kako se ja borim protiv bolnih i otečenih stopala? Za mene najbolji način je držati noge na povišenom kada god za to imam priliku i priuštiti si svakodnevnu masažu prije spavanja (za koju zahvaljujem svom suprugu). Za njegu stopala odabrala sam Olival proizvode: balzam za njegu stopala i noktiju, intenzivnu kremu za njegu stopala i kupku za njegu stopala. Ova 3 proizvoda odlično nadopunjuju jedan drugog.

kremaKupka za njegu stopala: ova kupka namijenjena je za redovno održavanje higijene nogu. Ono što mi je odlično kod ovog proizvoda to je da eterična ulja čajevca i ružmarina djeluju antiseptički, osvježavaju i smanjuju znojenje nogu.

Balzam za njegu stopala je odličan za svakodnevnu njegu. Dolaskom toplih dana, masaža ovim balzamom je odlična i ja ga dosta često koristim jer mi pojačava cirkulaciju i daje svježinu. On je za sve tipove kože. S druge strane, intenzivna krema za njegu stopala je prvenstveno za tvrđu i zadebljanu kožu na petama. Kako u ljetno vrijeme često hodam bosa, koža na petama mi bude tvrđa i ispucana. No korištenjem spomenute kreme uspješno rješavam taj problem.

kreme-2 kreme-1

U trudnoći naravno posebno treba paziti na intimnu higijenu. Ona je vrlo važan čimbenik u borbi protiv infekcije rodnice. Za intimnu higijenu u trudnoći stručnjaci se vode pravilom ”ni previše ni premalo”. Dovoljno je svakodnevno pranje spolnih organa vodom i odgovarajućim tekućim sapunom (ispiranje prejakim antiseptičkim sredstvima može biti štetno za rodnicu). Zbog toga sam se ja odlučila za blagi Olivalov Aktiv tekući sapun za intimnu njegu. To je sapun s australskim čajevcem i kamilicom i kombinacija jednog i drugog sastojka doprinose ravnoteži mikroflore i imaju umirujuće djelovanje. Olival kozmetika u svojoj ponudi ima vrlo srodan proizvod, Sensitive tekući sapun za intimnu njegu.

Za kraj sam ostavila dva zaista genijalna proizvoda, a radi se o: čarobnom suhom ulju i čarobnom mlijeku za tijelo.
Čarobno suho ulje: radi se o kombinaciji prirodnih sastojaka za kožu (tijelo i lice) i kosu koju čine pet prirodnih ulja (lješnjak,badem,jojoba,ruža i makadamija). Odlično je ponajviše za vrijeme vrućih ljetnih dana kada je koži potrebna dodatna njega nakon sunčanja jer joj vraća nježnost i mekoću.

krema-3 krema-5

Čarobno mlijeku za tijelo: ovaj odličan proizvod je kombinacija šest visokovrijednih prirodnih ulja lješnjaka, badema, jojobe, ruže, makadamije i argana. Odgovara svakom tipu kože, lagane je teksture i brzo se upija. Meni osobno jako odgovara miris koji je blag i vrlo ugodan i mogu reći da je upravo miris ono što ovaj proizvod čini posebnim. Ukoliko imate baš jako suhu kožu, svakako ga preporučam koristiti u kombinaciji sa čarobnim uljem.

Drage mame uživajte sada u najljepšem razdoblju njegujući svoje tijelo i ne zaboravite maziti svoje trbuščiće.

Napisala: Jelena Stošić