Jedemo proso od najmanjih dana uz recept za popečke od prosa koji osvaja

Ako se pitate kada vaša beba može početi jesti proso onda znajte da je to već od njenog petog ili šestog mjeseca života, a svojoj bebi možete početi davati jesti i nekoliko žlica kašice od riže i kukuruza.

Biljna vlakna koja sadrže žitarice izvrsna su za poticanje probave kod djece, a mineralne soli koje također tvore sastav žitarica sudjeluju u izgradnji zubiju i kostiju.

Znate li da proso, kukuruz i riža ne sadrže bjelančevinu gluten koja u nekim slučajevima može izazvati alergijsku reakciju. od prosa se daju napraviti i slatke kaše za vašu djecu

OVDJE saznajte treba li i kada uvesti gluten u prehranu bebe?

Zašto je proso sjajna žitarica i za djecu

Proso je jedna od najstarijih žitarica i uzgajala se već i rije 7000 godina, a treba znati da je proso jedna od najzdravijih bezglutenskih žitarica. Ona je lako probavljiva, a bogata je željezom, magnezijem, kalcijem, fosforom, cinkom, vitaminom E i vitaminima B skupine.

Kako se kuha proso?

U otprilike dvije i pol šalice prokuhane vode dodaje se šalica prosa i ostavi na tihoj vatri oko 15 minuta da zakipi. Nakon toga tako skuhano proso treba ostaviti da se “odmori” daljnjih 15 minuta u poklopljenoj posudi.
Ovako pripremljeno proso možete koristiti i kao fine kašice za bebe za doručak, uz dodatak nekog voća, a za ručak kao prilog nekom jelu, u salati ili pomiješan s pripremljenim povrćem.

OVDJE PRONAĐITE ukusan recept za popečke od prosa koje će obožavati cijela obitelj

Dobar tek!