Najdraža juhica

Najdraža juhica naziv je jela koji mama Danijela Bagarić Jurišić rado kuha svom djetetu
, a ovaj recept rado dijeli s onim mamama čija su djeca navršila, odnosno imaju iznad godinu dana.

Sastojci za recept

Juha
1 srednji luk
1 srednja mrkva
pileća krilca
tjestenina za juhu
peršin

Noklice
1 jaje
6 žilca ulja, maslinovo i biljno pola pola
8 ravnih žlica griza

Priprema juhice

Na maslinovom ulju pirjati luk i mrkvu te dodati pileća krilca ili dio pileta po želji. Preliti vodom i kuhati oko dvadeset minuta. Posoliti i dodati peršin i malo tjestenine za juhu po želji. Otkoštiti piletinu i dodati u juhu.

Dodati noklice spremljene na sljedeći način:
Umutiti jaje. Dodati ulje i opet dobro umutiti. Zatim dodati griz i sjediniti sastojke. Ostaviti par minuta da stoji. U juhu malom žlicom staviti svu smjesu praveći male noklice. Kuhati još 10 min i ostaviti poklopljeno pola sata.

Dobar tek!