
Poželite li napraviti nešto brzo od bazge ovaj recept za pohane cvjetove bazge kao stvoren je za vas.
Bazga oduševljava mnoge svojim okusom u domaćim receptima, a ova tradicionalna poslastica rado je viđen na obiteljskom stolu.
OVDJE pogledajte kako možete napraviti domaći sok od bazge 
Uz sok od ljekovite bazge napravite i dobar međuobrok
Sastojci za pohane cvjetove bazge
cvjetovi bazge, ovisno o tome koliko vas je za stolom
glatko brašno
2 jaja
sol
papar
Ulje za pohanje
Izrada recepta za pohanu bazgu
Cvjetove bazge nježno operite i posušite.
U brašno polako umutite jaja dok smjesa ne postane dovoljno gusta, ali i žitka za pohanje. Tijesto začinite prema ukusu sa solju i paprom i smjesa je spremna za pohanje.
U posudi za pohanje dovoljno zagrijte ulje, ali ne prejako prejako s obzirom na to da su cvjetovi bazge nježni, bazgu sa svih strana obavijte tijestom te pecite na umjerenoj temperaturi, a čim poprime lijepu boju skinite s vatre da vam ne bi jelo ne bi zagorjelo.
Poslužite toplo, dobar tek!