Pohana bazga poslastica od cvjetova bazge koja oduševljava

Poželite li napraviti nešto brzo od bazge ovaj recept za pohane cvjetove bazge kao stvoren je za vas.
Bazga oduševljava mnoge svojim okusom u domaćim receptima, a ova tradicionalna poslastica rado je viđen na obiteljskom stolu.

OVDJE pogledajte kako možete napraviti domaći sok od bazge :)
Uz sok od ljekovite bazge napravite i dobar međuobrok

Sastojci za pohane cvjetove bazge

cvjetovi bazge, ovisno o tome koliko vas je za stolom :)
glatko brašno
2 jaja
sol
papar
Ulje za pohanje

Izrada recepta za pohanu bazgu

Cvjetove bazge nježno operite i posušite.
U brašno polako umutite jaja dok smjesa ne postane dovoljno gusta, ali i žitka za pohanje. Tijesto začinite prema ukusu sa solju i paprom i smjesa je spremna za pohanje.

U posudi za pohanje dovoljno zagrijte ulje, ali ne prejako prejako s obzirom na to da su cvjetovi bazge nježni, bazgu sa svih strana obavijte tijestom te pecite na umjerenoj temperaturi, a čim poprime lijepu boju skinite s vatre da vam ne bi jelo ne bi zagorjelo.

Poslužite toplo, dobar tek!