Iskoristite sezonu šparoga za ovaj prekrasan rižoto ukomponiran s bundevom ili bučom.Izvrsno jelo za bebe od 18 mjeseci starosti koje će biti sigurno site nakon ovog finog obroka.
OVDJE pronađite još jedan sjajan recept s bundevom
Bundeva i kruška u receptu za djecu
Sastojci za recept:
1 1/2 žličice maslinovog ulja
3 šalice narezanih šparoga
2 šalice nasjeckanog bundeve
1/4 žličice soli
1 češanj češnjaka, mljevena
1 šalica vode
1 pilećeg temeljca
1 žlica maslaca
2 šalice nasjeckanog poriluka
1 1/2 šalice Arborio riže
1/2 šalice naribanog svježeg parmezan
1 1/2 žličice svježe majčine dušice
svježe mljeveni crni papar
Priprema recepta:
Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte šparoge i bundevu, posolite i po želji poparite, pirjajte desetak minuta ili dok povrće ne omekša. Stavite na stranu i držite na toplom.
Rastopite maslac na srednje jakoj temperaturi. Dodajte poriluk, pirjajte oko četiri minute uz miješanje. Dodajte riže, uz stalno miješanje te kuhajte još dvije minute. Dodajte šalicu i pol pilećeg temeljca kuhajte dok se tekućina skoro ne ispari uz stalno miješanje. Dodajte još pola šalice temeljca i pustite da kuha oko 20 minuta te na kraju dodajte pola naribanog sira i majčinu dušicu.
Po završetku posipajte rižoto s preostalim sirom.
Fotografija: Pixabay