Slatki krumpir, mrkvica i puretina

Glatke kašice bez grudica ponudite djetetu starosti od 5- 6 mjeseci. Namirnice samljevene ili izgnječene vilicom ponudite bebi nakon navršenih 6-8 mjeseci, a krute i usitnjene ponudite nakon 8-9 mjeseci. Kad je dijete navrši 10-12 mjeseci može jesti većinu onoga što jede i ostatak obitelji, ali isjeckano na komadiće.

Slatki bijeli krumpir

Ova vrsta krumpira je prva namirnica koja se može miješati sa majčinim mlijekom i sa različitim povrćem. On je odlična i zdrava namirnica koju možete koristiti u periodu kada beba bude postepeno prelazila na krutu hranu. Slatki krumpir bogat je vitaminom C, B1, B2, folnom kiselinom, niacinom, panotenskom kiselinom i željezom. Slatki krumpir lako je probavljiv i dobro se slaže sa svim namirnicama.

Slatki krumpir, mrkvica i puretina

Sastojci za recept:
1 manji slatki krumpir
1 mrkvica
10 g purećih prsa

Priprema:
Pureća prsa očistiti od kožice i kostiju i sitno ih narezati te staviti u posudu i pirjati u malo vode 8 minuta. Dok se puretina pirja uz stalno dodavanje vode i miješanje da ne zagori, u drugu posudu stavite oguljeni, oprani i na kockice izrezani slatki krumpir i mrkvicu u 2,5 dl vode da se kuha 10 minuta. Kuhano povrće ocjedite, dodajte pirjanu puretinu i sve izmiksajte u kašicu.