Jagode zauzimaju jedno od najdražih delicija kod djece, što zbog privlačnog sočnog okusa, žarke crvene boje, ali i voćnog slatkog osvježenja koje se traži.
Jagode sadrže i visok udio C vitamina koji znamo podiže imunitet, a dobar su čistač svakog organizma jer se sastoje od čak 90% vode. One su bogate i vitaminom K, folnom kiselinom, magnezijem i kalijem.
Jagode su bogate i ugljikohidratima, naročito vlaknima, a važno je za istaknuti da unatoč svom slatkom okusu ne sadrže puno voćnih šećera.
OVDJE saznajte za još nekoliko izvrsnih recepata s ovom ovom slatkom proljetnicom
Proljetni smoothie s avokadom i jagodama
Milkshake s jagodama
Slatka kaša od prosa i jagoda
Danas vam donosimo jako fini recept za omiljeni tiramisu ovaj puta s kraljicom proljeća, jagodama.
Sastojci za recept
500 grama jagoda
500 grama mascarpone sira
100 grama šećera u prahu
3,5 dcl prirodnog soka od naranče
200 ml slatkog vrhnja
250 grama piškota
kakao
Priprema tiramisua od jagoda
Nakon što jagode očistite od peteljki i operete ih narežite ih na manje kockice i pospite s 50 grama šećera u prahu. Zatim sir mascarpone stavite u posudu s ostatkom šećera u prahu, dodajte 3 dl soka od naranče i sve skupa izmiksajte. Zatim istucite slatko vrhnje i tako tučeno vrhnje dodajte u dobivenu kremu.
Nakon toga odvojite 2/3 kreme i u nju dodajte nasjeckane jagode.
Zatim piškote vrlo kratko namočite u ostatak soka od naranče te ih tako mekane posložite u posudu, najbolje da posuda bude vatrostalna. Neka vam ostane piškota za još jedan sloj.
Na piškote stavljajte kremu pa opet red piškota.
na kraju stavite još jedan sloj kreme, prekrijte sve aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku na neka 2 sata da se sve dobro poveže i ohladi.
Kada izvadite tiramisu pospite finim slojem kakaa. Po želji umjesto kakaa završni sloj možete prekriti slojem naribane čokolade te sve ukrasiti s pokojom jagodom.
Dobar tek!