Ovdje su recepti za brze i zdrave domaće sladolede

Nema ništa bolje nego osvježiti se hladnom i sočnom poslasticom, a sladoled je svakako delicija koju mnogi obožavaju.

Kako bi mogli u njima uživati što češće bez straha od debljanja i narušavanja zdravlja vaše djece najbolje je sladoled raditi kod kuće, s provjerenim i zdravim sastojcima koji su jeftini i lako nabavljivi.

U samo par poteza i s pravim sastojcima i vi se možete pretvoriti u vrsnog slastičara koji krije niz ukusnih kombinacija zdrave sladolede.

Što je najbolje, ovako pripremljeni sladoledi mogu stajati u zamrzivaču i mjesec dana nakon što ih napravite tako da budu uvijek nadohvat ruke.
Zato slijedite naše prijedloge i pripremite nepce za ugodno iznenađenje.

sladoled hrana superfood rowfood

Okus birate sami

Glavni ‘krivac’ za neodoljivo slatke arome koje osvježavaju je voće, a može se kombinirati i s klasicima, poput čokolade i vanilije. Za bazu je najbolje birati sezonsko voće, što znači da će se tijekom toplijih mjeseci vaša mašta moći više igrati s kombinacijama okusa.

Tijekom onih hladnijih možete koristiti zamrznuto voće koje bude na raspolaganju.

Ovi sladoledi sadrže samo šećer iz voća i prirodne iz agave i meda pa neće biti opasnost za zube vaše djece, a održat će time i dnevni unos šećera pod kontrolom.

Sama priprema je vrlo jednostavna, a možete napraviti odjednom i više vrsta te ih čuvati u zamrzivaču.
Bitno je da se voće prethodno zamrzne. Od ‘alata’ će vam samo trebati dobar blender, dovoljno jak da može usitniti zamrznuto voće. Ovo su samo neki od prijedloga.

SLADOLED OD BRESKVI

Sa samo 100 kalorija po serviranju, ovaj ćete sladoled moći jesti svaki dan bez grižnje savjesti. Servirajte ga s brašnom od kokosa ili mljevenim orašidima za dodatnu teksturu i hrskavost.

Sastojci za recept:

• ½ kilograma zamrznutih breskvi
• 3 žlice agavinog sirupa ili meda
• ½ čašice jogurta
• žlica limunovog soka

Priprema recepta:

Ubacite zamrznute breskve, jogurt i limunov sok u blender. Odaberite brzinu i blendajte s pulsiranjem oko 5 minuta, dok se ne dobije željena tekstura sladoleda. Poslužite u zdjelicama ili kornetima.

ČOKO – BANANA SLADOLED S KIKIRIKI MASLACEM

Za sve ljubitelje čokolade, postoji i ova verzija u kojoj glavnu ulogu igraju kakao i banana, čiji će se okusi odlično sljubiti. Dodatnu notu daje kikiriki maslac, koji obogaćuje sladoled proteinima i daje mu izuzetnu kremoznost. Banane je prije pripreme najbolje oguliti i zamrznuti na najmanje 6 sati.

Sastojci za recept:

• 3 zamrznute banane
• ¼ žličice ekstrakta vanilije
• prstohvat soli
• 3 žlice kakao praha
• 2 žlice maslaca od kikirikija

Priprema recepta:

Povežite banane, ekstrakt vanilije, sol, kako prah i maslac od kikirikija u blenderu. Odaberite željeni program i blendajte s pulsiranjem od 5 do 6 minuta.

SLADOLED MIKS BOBICA

Kiselkasto slatkasta senzacija bobica neće razočarati ni u sladoledu, koji će, osim s gomilom vitamina, opskrbiti tijelo i s antioksidansima iz borovnica.

Sastojci za recept:

• 300 grama zamrznutih jagoda
• 300 grama zamrznutih malina
• 150 grama borovnica
• 3 žlice agavinog sirupa ili meda
• ½ čašice jogurta
• Žlica limunovog soka

Priprema recepta:

Kao i u prethodna dva recepta, sve sastojke samo ubacite u blender i blendajte s pulsiranjem od 5 – 6 minuta, dok se ne dobije željena tekstura. Možete ih servirati u zdjelicama ili u kornetima. Ovakav sladoled može se raditi i od višnji, kupina, s dodatkom ribizla i sličnih bobica.

Kombinirajte najdraže sastojke vaših ukućana kako biste dobili najbolje okuse, a u jednostavnu pripremu možete uključiti i najmlađe.