Top 3 knjiga za prehranu djece

Kako djeca ponekad ne žele jesti pojedinu hranu, a mi im želimo servirati nešto što će im biti dovoljno zanimljivo i ukusno, a ujedno hranjivo i vrijedno donosimo vam pregled vrlo interesantih kuharica za djecu.

Za prste polizati

Za prste polizatiKroz zanimljive priče, recepte i ilustracije djeca (i njihovi članovi obitelji i prijatelji) moći će se na poučan, informativan i zabavan način upoznati s raznovrsnim namirnicama, važnošću pravilne i raznolike prehrane te pripremom zdravih i jednostavnih jela.
Izvor: Savez društva Naša djeca

Kuharica za bebe i djecu

Kuharica za bebe i djecuU vrijeme kad je prehrana najvažnija za zdravlje vašeg djeteta, zašto bi većina obroka trebala potjecati iz staklenki i kutija? Nema ničeg zagonetnog u vlastoručnom pripremanju hrane za vaše dijete, a ništa ne može biti bolje od domaćih kašica napravljenih od kvalitetnih, svježih, prirodnih sastojaka. Prehrana beba tijekom prve godine života vjerojatno ima veći učinak od bilo koje u drugim razdobljima života. Ova knjiga sadrži savjete o prvim namirnicama koje su najbolje za vašu bebu.
Izvor: Veble

Dječja hrana iz mamine kuhinje (i tatine)

Djećja hranaStručnjaci tvrde da je za dijete i dojenče najzdravija hrana pripremljena kod kuće. Samo tako možete izbjeći šećer i sol te sastojke poput umjetnih boja i aroma i konzervansa prisutnih u gotovoj dječjoj hrani. Samo tako možete kod svoga djeteta razviti zdrave prehrambene navike. Recepti su pomno odabrani tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta.
Izvor: Mozaik knjiga

Piše: Wish.hr
Fotografija: Bruce Tuten