
Kad je Tanja Pastuović Klaić, jedna od omiljenih domaćih food influenserica, odlučila s nama podijeli recept znali smo da nas čeka nešto fantastično!
Ovaj put donosi nam divnu ideju za Valentinovo koja će razveseliti i male i velike, a to je recept za predivne ružičaste macaronse! Savršeni za slatko druženje s klincima, ali i kao romantična gesta za voljenu osobu. Jer, priznajmo, sve je nekako ljepše kad je u ružičastoj boji, zar ne? ❤️
Sastojci za izradu zaljubljenih macarons
• 150 g badema (blanširanih i mljevenih)
• 150 g šećera u prahu
• 55 g bjelanjaka
• 150 g kristal šećera
• 35 g vode
• 55 g bjelanjaka
• Malo praha maline (ili crvene boje za kolače)
Za kremu:
• 200 g bijele čokolade
• 70 ml vrhnja za šlag
• Malo naribane tonke
Priprema zaljubljenih macaronsea
1. Pripremite kremu – nasjeckanu čokoladu i vrhnje za šlag stavite u manju vatrostalnu zdjelu i otopite na pari (stavite zdjelu nad lonac s malo kipuće vode, pazeći da dno zdjele ne dodiruje vodu). Maknite s vatre i dodajte tonku, promiješajte i ostavite da se ohladi. Stavite u hladnjak na par sati, zatim mikserom dobro promiješajte da dobijete glatku kremu.
1. Mljevene bademe pomiješajte sa šećerom u prahu.
2. Zajedno miješajte u blenderu i prosijte.
3. U zdjelu stavite 55 g bjelanjaka, dodajte bademe i šećer u prahu pa sve ručno sjedinite, bez miksanja.
4. Pripremite sirup – 150 g šećera kuhajte sa 35 g vode do 118°C.
5. Preostalih 55 g bjelanjaka miksajte u mekani snijeg, dodajte skuhani sirup pažljivo u tankom mlazu uz rub zdjele.
6. Miksajte dok se smjesa ne ohladi. Treba biti svilenkasta, čvrsta i sjajna.
7. Sada špatulom spojite dvije smjese, miješajte do teksture lave.
8. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Na papir za pečenje istiskujte male krugove (promjera 3-4 cm). Ostavite da se suši na sobnoj temperaturi dok površina ne dobije laganu“koricu“ (oko 30 minuta).
9. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta na 150°C.
10. Spojite macaronse kremom.
Uživajte u svakom trenutku ružičastih emocija uz @tanja.cookamigustam