
Da je čokolada oduvijek primamljiva podjednako i malima i velikima to već i vrapci na krovu pjevaju:), a dobro napravljena vruća čokolada sa šlagom isto se zna, izvrstan je topli napitak za cijelu obitelj u hladnijim danima.
ZANIMLJIVOSTI O ČOKOLADI
U nekim davnijim vremenima, kad je tek otkrivena, čokolada je toliko vrijedila da je bila osim ukusnog deserta i sredstvo plaćanja, a danas je čokolada toliko obožavana poslastica da čak ima i svoj međunarodni slavljenički dan, naime 13. rujna u cijelom se svijetu obilježava Dan čokolade.
Recept za vruću čokoladu
Sastojci:
2 dl mlijeka
1 dl slatkog vrhnja
2 zvjezdanog anisa
1-2 vanili šećera
60 g čokolade za kuhanje
2 žlice gustina
Sastojci za šlag
2 dl slatkog vrhnja
kakao
Priprema posebnog recepta za vruću čokoladu
Uzmite 1 dl slatkog vrhnja i 1 dl mlijeka, čokoladu potrganu na kocke, zvjezdani anis i vanili šećer te sve zajedno stavite u mali lonac da zakuha. Dobro miješajte tijekom kuhanja kako bi se čokolada dobro rastopila te dodajte mlijeko s gustinom, kojeg ste prethodno izmiješali kako ne bi bilo grudica. Kuhajte još neko vrijeme dok sve dok ne zgusne.
Čokoladu servirajte u čaše od 2 dl.
Na kraju, vrhnje istucite u čvrsti šlag. Dodajte na vrh vruće čokolade te posipajte kakaom.
Poslužite s ljubavlju!