Zdravi domaći sladoled od dinje bez mrve šećera

Zdravi, voćni i osvježavajući desert dostojna je zamjena za sladoled, a djeca će tražiti još i još. 😊
Ako ga pripremate i za sebe i prijatelje možete ga preliti likerom na bazi dinje ili nekog drugog voćnog alkoholnog pića. Poslužen u čašici izgleda jako Instagrammable. 😊

aperol liker od dinje

Ovaj sjajan osvježavajući desert servira se kao sladoled, ali s bitnom razlikom, naime količinu šećera možete sami kontrolirati ili ju u potpunosti izbjeći.

Osim što sobom nosi obilje vitamina D, sol u kosi i slatko iščekivanje godišnjeg odmora, ljeto nas svake godine obraduje i namirnicama u kojima nemamo priliku uživati tijekom hladnijih mjeseci.

Kada temperature dosegnu vrhunac, takva lagana i osvježavajuća prehrana nam prija više nego inače. Baš zato ljeti češće posegnemo za ledenim voćem nego za čokoladnim tortama, američkim palačinkama ili bakinim štruklima. U slučaju da u svoj ljetni meni želite unijeti pravo malo osvježenje – u doslovnom, ali i metaforičkom smislu, donosimo vam recept za pripremu zdravog sladoleda od dinje.

med sladoled bez secera

OVDJE pronađite još nekoliko domaćih recepata za sladoled

Prirodni sladoled od malina kao stvren za vruće ljeto
Sladoled od breskvi zdrava ledena poslastica
Jednostavan sladoled s okusom vanilije

Za pripremu ovog zdravog snacka, osvježavajućeg sladoleda od dinje, trebat će vam:

300 g dinje (pipuna ili bostana)
konzerva kokosovog mlijeka (400 ml)
3 pune žlice meda
žličica korice limuna
aroma vanilije
prstohvat soli

Sladoled od dinje bez secera

Priprema sladoleda od dinje

Prvi korak ka osvježenju je taj da u svoj blender dodate dinju, kokosovo mlijeko i zaslađivač te da blendate dok ne dobijete glatku smjesu.

Zatim smjesu ulijte u hermetički zatvorenu posudu prikladnu za zamrzavanje i držite ju u zamrzivaču dok se potpuno ne sledi; otprilike 6 sati.

Vrijeme potrebno za zamrzavanje ovisit će o dimenzijama posude koju koristite – što je ona šira, to će cijeli proces trajati kraće.

Nakon što se smjesa zaledi, izvadite ju, izrežite ju na kockice kako bi se lakše blendala, komadiće dodajte u multipraktik i miksajte dok se svi smrznuti komadići ne razbiju.
Smjesu zatim ponovno prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje i sve vratite u zamrzivač.

Ukoliko ćete sladoled od dinje posluživati istoga dana, ostavite ga u zamrzivaču barem 30 do 60 minuta kako bi smjesa dobila teksturu sladoleda, a ako ćete ga posluživati drugi dan, prethodno ga ostavite na sobnoj temperaturi barem dvadesetak minuta da se malo “opusti”.

Recept za pripremu novog omiljenog deserta potpisuje gastro blogerica Zrinka Zekulić (@gladusasamja)
Tekst omogućuje Kenwood Titanium Chef Baker kuhinjski uređaj