Zvjezdani lagani zalogaj prepun slasti

Zbog svoje sve veće popularnosti sendvič poprima stataus kralja gozbe jer ga nije teško napraviti a donosi zvjezdano zadovoljstvo istovremeno hranjivih i vrijednih okusa.

U gozbi našoj svakodnevnoj priprema kvalitetnog sendviča ne oduzima puno vremena, a samo nam mašta može biti granica. Moguće ga je napraviti na bezbroj načina, bilo gdje, bilo kada i za svaku prigodu, kao glavno jelo ili kao užinu imajući status potpunog obroka.

Stoga slijedite li upute naše nutricionistice mr. Marine Jakšić ubrzo ćete jedva čekati okusiti slastan i mirisan sendvič kojem će završnu rapsodiju okusa dati lagana Zvijezda jogurt majoneza.

Umaci su uvijek neprocjenjiv dio svakog jela a kada se uspostavi dobra ravnoteža s ostalim svježim sezonskim namirnicama sendvič postaje način prehrane koji dopušta jesti hranu koju volite.

Uz kremoznu laganu Zvijezda majonezu s jogurtom mnoga jela postaju osvježavajuća, a ovaj sendvič će uz nju postati dodatno uzbudljiv i privlačan.

Jogurt vrećica

Ova majoneza posebna je upravo zbog jedinstvenog okusa jogurta što sendviču daje kremasti lagan okus a u kombinaciji sa svježem povrćem, sirom mozzaerllom i slankastim okusom dimljene šunke ova formula će ubrzo postati neizostavan dio vaših prehrambenih želja.

Vrijeme pripreme: 10 – 15 minuta

Potrebno za umak kojim ćemo začiniti povrće:

1 žlica aceta
1 žlica maslinovog ulja
½ žlice nasjeckanog svježeg timijana
Sol, biber
1 mala ljutika nasjeckana
Sve namirnice gore navedene dobro izmiješati.

Ostali sastojci:

Integralna ciabatta (ili 2 kriške integralnog kruha)
1 staklenka srca artičoka
1 crvenu papriku izrezati na tanke šnite
10 dkg baby špinata
125 gr mozzarela sira
2 žlice Zvijezda lagane majoneze s jogurtom
10 dkg tanko narezane dimljene šunke

Priprema:

Povrće staviti u posebne posude i svako zaliti dobivenim umakom i dobro promijšati.
Ciabatu prerežemo na pola zatim u nju prvo slažemo špinat, papriku, mozzarelu, šunku i artičoke pa onda još jednom opet šunku i sve obilno začinimo Zvijezda jogurt majonezom.

Dobar tek!

Mr.nutricionizma Marina Jakšić