
Tipični božićni kolači na vašem stolu svakako su ukusne zvjezdice, a ovaj put donosimo recept u kojem zvjezdice punimo s mirisnim džemom od brusnica.
Neka se i ove godine na vašem blagdanskom stolu pronađu ukusne zvjezdice. No, sada im promijenite malo okus. Do sada smo ih uvijek radili s džemom od marelica i držali smo se tog starog recepta.
Ove godine, želimo isprobati nešto novo. I upravo će to biti zvjezdice s džemom od brusnica. Džem od brusnice će nas očarati svojim raznovrsnim okusima i stvoriti eksploziju okusa.
Recept za Zvjezdice s džemom od brusnica
Sastojci
• 300 g pšeničnog glatkog brašna
• 100 g šećera u prahu
• 200 g maslaca
• 60 g mljevenih badema ili lješnjaka
• 2 žumanca>
Za nadjev:
• 300 g džema od brusnica
• rum
Za posipavanje:
• 100 g šećera u prahu
• 2 vanilin šećera
Priprema zvjezdica s džemom
Od brašna, šećera u prahu, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, mljevenih badema i žumanaca, umijesite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena. Tijesto nije potrebno puno mijesiti, tek toliko da se svi sastojci sjedine. Ukoliko se tijsto dugo mijesi postane „žilavo“.
Tijesto razvaljajte sasvim tanko. Izrežite kalupom zvjezdice, polovicu od njih s rupicom/zvjezdicom na sredini.
Složite ih u namašćeni pleh jednu do druge i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200°C.
Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom. Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premažite džemom u koji ste umiješali malo ruma te preklopite pošećerenim zvjezdicama.
Dobar tek!
Tekst preuzet s portala Wish.hr