Juha od bundeve najbolji objed za cijelu obitelj

Ne možemo zamisliti jesen bez ukusne namirnice poput bundeve ili buče koja nije samo nutricionistički izrazito vrijedna, nego je vrlo ukusan proizvod, pogotovo kada se od nje napravi juha.

Od bundeve možete napraviti popečke, složence, žitarice, kao i fine juhe. Juha od bundeve za dijecu je idealna jer ima izgled pirea pa im je prikladnije jesti hranu koja ne zahtijeva žvakanje.

Bundeva se brzo kuha, mekana je i glatka, što znači da s ovim mirisnim povrćem možete kuhati tradicionalne juhe.

Sastojci za recept:

150 grama bundeve;
jednu mrkvu;
jedan manji krumpir;
žličica Margo Nova namaza;
mrvica soli.

Bundevu narežite na kockice pa ju prije kuhanja kratko popržite na žličici Margo namaza da se zarumeni i lijepo zamiriši. Tako poprženu bundevu stavite u lonac u kojem ste skuhali mrkvu i krumpir te zajedno još kratko kuhajte. Iscijedite višak vode i štapnim mikserom napravite pire.

Slobodno dodajte žlicu vrhnja da juha bude kremastija. Servirajte u tanjure ili zdjelicu i pospite bučinim sjemenkama i peršinom. Za potpuni obrok možete servirati šnitu integralnog kruha s vašim omiljenim namazom te posuti sjemenkama bundeve.

recept je odrađen u suradnji s Margo Nova obogaćenim vitaminom D koji je izuzetno bitan u ove hladne jesenske dane, donosimo ukusan recept koji će voljeti sva djeca.

Dobar tek!