Keksići mišići iz Mini Chef kuhinje koji nestaju u trenu!

Kako kažu “Kada nema mačke miševi kolo vode.” Upravo tako je bilo u Mini Chef kuhinji, a iz njihove pećnice izašli su ovi simpatični kolači u obliku mišića, idealni za djecu i njihovo sigurno oduševljenje.

misici-kolacici-1

Za izradu prhkog tijesto uzmite posudu od 4,5 litre (najbolje posuda od samostojeće mješalice)i stavite u nju svoje čarobne sastojke.

Donosimo vam recept za neodoljive kolačiće koji nestaju u trenu, a u njima možete uživati i uz topli napitak. Za zabavne i ukusne kolačiće u obliku mišića pratite naredne upute.

misici-kolacici-2

– 800 g brašna
– 600 g maslaca
– 140 g šećera u prahu
– 2/3 žlice ruma
– malo rastopljene čokolade kojom ćete nacrtati nosić i oči
– slatke gumene trakice u crvenoj boji

Nakon što umjesite tijesto, razvaljajte pomoću valjka na debljinu cca 1 cm. Mišići su simpatičniji kada su malo puniji. Pomoću tankog noža izrežite oblike otprilike kao suza u veličini 7/8 cm. Ako nađete kalup za ovakav oblik, olakšali ste si posao.

misici-kolacici-3

Izrezane miševe stavite na papir za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prije pečenja utisnite polovice kikirikija za mišje uši i ubacite u pećnicu cca 15 min. Kada izvadite pričekajte da se ohladi te pomoću štapića i otopljene kockice tamne čokolade nacrtajte nos i oči. Izrežite gumene trakice na dužinu 7/8 cm i napravite mišu rep.

Keksići su jako fini i nestaju u trenu!

Dobar tek!