
Iz Mini Chef kuhinje stiže nam recept koji nas okusima i mirisima vodi u prekrasnu Provansu.
Ovaj recept zahtijeva pripremu šećera od lavande, međutim, takav aromatizirani šećer možete držati u posudi doma i koristiti ga za napitke, kolače ili bilo koje drugo jelo kojem želite dodati cvjetnu aromu.
Šećer od lavande:
2 žlice osušene lavande stavite u sjeckalicu i miješajte desetak sekundi pa dodajte 650 g granuliranog šećera te još kratko miješajte da se dobro sjedini.
Biskvit:
230 g otopljenog maslaca
100 g šećera od lavande
Dvije žličice ekstrakta vanilije
Pola čajne žlice soli
260 g brašna
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite posudu za pečenje koju ste obložili folijom. U zdjeli umutite rastopljeni maslac, lavandin šećer, vaniliju i sol. Kad pomiješate, dodajte brašno i miješajte. Ovaj posao za mene je odradio Kenwood Titanium Chef Baker, a do nedavno bi umješala ručno s lopaticom. Tjesto utisnite u posudu i pecite tridesetak minuta na 180 °C.
Nadjev za kolač:
8 jaja
svježi limunov sok od 3 limina
550 g lavandinog šećera
65 g brašna
Šećer u prahu za dekoraciju
Priprema recepta
U zdjelu stavite sve sastojke i mikserom povežite u jednoliku smjesu. Dok je biskvit vruć prelijte smjesu preko njega te vratite u pećnicu i smanjite temperaturu na 150/160 stupnjeva. Pecite još 25-30 minuta. Dobro ohladite, pospite šećeeom u prahu i servirajte. Dobar tek!
Slike: Mini Chef