Belgijska torta smatra se među najvećim sladokuscima jednom od nafinijima slatkih savršenih deserata, a jedna je i od najpoželjnijih torti na rođendanskom stolu, jer je podjednako vole i djeca i odrasli.
OVDJE saznajte koje su još torte najpopularnije rođendanske torte
Sacher torta
Cheesecake – torta od sira – omiljeni desert na 100 načina
Iskušajte ovaj recept za ukusnu Belgijsku tortu i uživajte u svakom slatkom zalogaju!
Sastojci za tijesto
200 g maslaca
50 g šećera
2 žlice ulja
nekoliko kapi vanilijinog ekstrakta
2 jaja
paketić praška za pecivo
450 g brašna
margarin ili maslac za mazane oblika
Sastojci za prelijev
5 žlica pekmeza od malina
šećer
50 g naribanih i nasjeckanih badema
Priprema
Šećer i maslac pomiješaju se pjenasto pa polako dodaje ulje, ekstrakt od vanilije, jaja i brašno s praškom za pecivo. Tijesto se dobro izradi i njime puni namazan oblik za tortu. Ova se peče oko 20 minuta i onda s gornje strane namaže pekmezom od malina.
Poslije toga se opet stavlja u pećnicu i peče još 10 minuta da se pekmez upije u tijesto i dobije malu koricu. Čim je torta posve gotova, pospe se još vruća šećerom i narezanim bademima, pa ostavi da se u obliku ohladi. Ohlađena torta se nareže i služi s tučenim slatkim vrhnje.
Dobar tek!
Izvor: Wish.hr